NRK Meny
Normal

Skeptisk til lavere fartsgrense på Hvalerveien

Statssekretær Bård Hoksrud vil vurdere andre tiltak enn reduksjon av fartsgrensen for å sikre trafikksikkerheten for de myke trafikantene på Hvalerveien.

Puttesund bru fylkesvei 108 Hvaler

Spørsmålet er om fartsgrensen skal være 60 eller 80 på fylkesvei 108 mot Hvaler.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Nedsetting av fartsgrensen på fylkesvei 108 på Hvaler er ikke nødvendigvis den beste løsningen, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud om fylkespolitikernes forslag til tiltak for å frigjøre midler til gang- og sykkelsti. Han vil blant annet vurdere bruk av autovern.

Bård Hoksrud

Statssekretær Bård Hoksrud vil ikke uten videre sette ned fartsgrensen.

Foto: Odd Ragnar Lund

Fylkespolitikerne i Østfold ønsker å senke fartsgrensen på Hvaler for at det skal bli billigere å bygge gang- og sykkelsti der. I 70- og 80-soner skal avstanden være tre meter mellom bilvei og gang- og sykkelvei. Settes fartsgrensen ned til 60, reduseres kravet.

I dag var Hoksrud på besøk i fylket for å diskutere saken.

– Jeg tror det er mye viktigere å se på den trafikksikkerhetsmessige løsningen og sikre at de myke trafikantene blir ivaretatt på en god måte, sier han.

Mer vei for pengene

Hoksrud ønsker å se om det er mulig å finne en enklere løsning og billigere, for å få mer gang- og sykkelvei for pengene. En løsning kan være klar ganske raskt.

– Nå har vi hatt møte her. Det kan hende vi tar et møte i departementet der Vegdirektoratet er representert sammen med østfoldpolitikerne for å lufte de tankene politikerne og fagfolkene i fylkeskommunen og i Hvaler kommune er enige om. Det kan hende at det er mulig å få til dette ganske raskt, sier Hoksrud.

Tre minutter å spare

Samferdselsleder i Østfold, Olav Moe fra KrF, hadde håpet på støtte fra samferdselsdepartementet etter dagens møte. Til tross for litt lunken respons fra Hoksrud, ser Moe det positive i saken:

– Vi må se ting i sammenheng her. Veien stopper på Skjærhalden, sier Moe.

Han synes folk kan ta seg tid til å bruke de par tre minutter mer som trengs for å kjøre i 80 i stedet for 60 på strekningen.

– Hoksrud synes kanskje autovern er den mest interessante ideen?

– Det var det signalet han ga foreløpig. Det er veldig arealbesparende. Det er dyrt å sprenge i fjell. Der det går dyrket jord bruker vi opp matressurser. Jo mindre areal som brukes, jo mer interessant synes vel også Hoksrud det er, mener Moe.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. I tillegg ble en mann i Moss satt i drukkenskapsarresten etter å ha utført skadeverk på en eiendom. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.

  • Omkom i brann i Fredrikstad

    En person er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Sju personer er sendt til legevakt for sjekk. Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 04 natt til søndag.

    Laster Twitter-innhold