NRK Meny
Normal

Skal underholde – og vinne

– Sparta skal spille en underholdende hockey som publikum og supportere setter pris på. Samtidig går jo dette ut på å vinne.

Lenny Eriksson

Lenny Eriksson har signert som ny hovedtrener for Sparta Warriors for sesongen 2015–16.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Det sier Sparta Warriors' nye hovedtrener Lenny Eriksson etter at han i dag på nytt har skrevet trenerkontrakt med Sarpsborg-klubben.

Eriksson har åtte suksessrike måneder bak seg i klubben tidligere: Han var trener i sesongen 2010–11. Det endte med seriegull og finaleseier.

Førstevalget

– For Sparta har det vært viktig å få på plass en hovedtrener så raskt som mulig, ikke minst fordi vi nå skal bygge resten av den spillerstallen vi trenger for å prestere i neste sesong. Vi er kjempeglade for at vi sitter her med Lenny Ericsson i dag, sa daglig leder i Sparta, Pål I. Karlsen, på dagens pressekonferanse.

I første omgang har Eriksson undertegnet en kontrakt for sesongen 2015-16, men både klubben og Eriksson er åpne for forlengelse av avtalen. Eriksson var klubbens førstevalg.

– Fra vi registrerte at han var ledig på markedet, har vi hatt et ønske om å bli enige med Lenny. De menneskelige verdiene til Lenny og hans kompetanse er viktige for å drive Spartas sportslige utvikling i en positiv retning. Vi mener vi får en tydelig og dyktig leder som ser alle i garderoben. Han har den samme filosofien som Sparta har når det gjelder måten å spille hockey på, sa Karlsen.

Finale er målet

Erikssons klare ambisjoner er å gjøre spillere og lag bedre. Så gjenstår det å se hvor det ender. Han legger ikke skjul på at det alltid vil være et mål å nå finalen.

– Vi må spille så vi får med oss publikum og supportere. Målet er å spille en underholdende hockey. Samtidig må vi spille på en måte som gir resultater. Dette går jo ut på å vinne noe. Det er kombinasjonen der vi må arbeide for, sier Eriksson.

– Hva var det som gjorde at du ville tilbake til Sparta?

– Det er flere årsaker. For det første trivdes jeg veldig godt her sist. Åtte måneder er ikke lang tid. Jeg skulle gjerne forlenget det, men det ble bare en sesong. Dessuten tok Sparta kontakt veldig fort og viste at jeg var ønsket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avsluttet aksjon i Mysen

    Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen i Mysen. Det skriver VG. Aksjonen kom som følge av en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet har ikke pågrepet noen, og går nå over til vanlig etterforskning.

  • Væpnet aksjon i Mysen

    Politiet har satt i gang en væpnet aksjon i Mysen. Det er mannskap med hund på stedet. Aksjonen skal være rettet mot en spesifikk adresse, skriver Smaalenenes Avis. Bakgrunnen for aksjonen skal være en skyteepisode i Askim i ettermiddag.