NRK Meny
Normal

Skal underholde – og vinne

– Sparta skal spille en underholdende hockey som publikum og supportere setter pris på. Samtidig går jo dette ut på å vinne.

Lenny Eriksson

Lenny Eriksson har signert som ny hovedtrener for Sparta Warriors for sesongen 2015–16.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Det sier Sparta Warriors' nye hovedtrener Lenny Eriksson etter at han i dag på nytt har skrevet trenerkontrakt med Sarpsborg-klubben.

Eriksson har åtte suksessrike måneder bak seg i klubben tidligere: Han var trener i sesongen 2010–11. Det endte med seriegull og finaleseier.

Førstevalget

– For Sparta har det vært viktig å få på plass en hovedtrener så raskt som mulig, ikke minst fordi vi nå skal bygge resten av den spillerstallen vi trenger for å prestere i neste sesong. Vi er kjempeglade for at vi sitter her med Lenny Ericsson i dag, sa daglig leder i Sparta, Pål I. Karlsen, på dagens pressekonferanse.

I første omgang har Eriksson undertegnet en kontrakt for sesongen 2015-16, men både klubben og Eriksson er åpne for forlengelse av avtalen. Eriksson var klubbens førstevalg.

– Fra vi registrerte at han var ledig på markedet, har vi hatt et ønske om å bli enige med Lenny. De menneskelige verdiene til Lenny og hans kompetanse er viktige for å drive Spartas sportslige utvikling i en positiv retning. Vi mener vi får en tydelig og dyktig leder som ser alle i garderoben. Han har den samme filosofien som Sparta har når det gjelder måten å spille hockey på, sa Karlsen.

Finale er målet

Erikssons klare ambisjoner er å gjøre spillere og lag bedre. Så gjenstår det å se hvor det ender. Han legger ikke skjul på at det alltid vil være et mål å nå finalen.

– Vi må spille så vi får med oss publikum og supportere. Målet er å spille en underholdende hockey. Samtidig må vi spille på en måte som gir resultater. Dette går jo ut på å vinne noe. Det er kombinasjonen der vi må arbeide for, sier Eriksson.

– Hva var det som gjorde at du ville tilbake til Sparta?

– Det er flere årsaker. For det første trivdes jeg veldig godt her sist. Åtte måneder er ikke lang tid. Jeg skulle gjerne forlenget det, men det ble bare en sesong. Dessuten tok Sparta kontakt veldig fort og viste at jeg var ønsket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.