NRK Meny
Normal

Skal ha sagt opp baseavtalen med Rygge

Det irske flyselskapet Ryanair skal ha gjort alvor av truslene og sagt opp baseavtalen på Rygge, under forutsetning av at flypassasjeravgiften innføres.

Ryanair på Rygge

Ryanair har lenge truet med å legge ned basen på Rygge dersom flypassasjeravgiften innføres. Det vil bety kroken på døra for flyplassen, ifølge flyplassledelsen.

Foto: Heidi Gomnæs/NRK

Det er Moss Avis som skriver at Ryanair har sagt opp baseavtalen på Rygge.

Ifølge markedssjef Silje Thoresen ved flyplassen ble avtalen mellom Moss lufthavn Rygge og det irske lavprisselskapet sagt opp allerede 14. desember. Det dreier seg om en betinget oppsigelse.

– Det er for så vidt ikke noe nytt i denne saken. At avtalen er sagt opp betyr at Ryanair forsvinner fra flyplassen fra 1. november 2016 dersom flypassasjeravgiften innføres, sier Thoresen til NRK.

Markedssjefen påpeker samtidig at oppsigelsen er reverserbar.

– Hvis avgiften blir utsatt eller ikke blir innført så er det tilbake til normale tilstander igjen, sier hun.

NRK har vært i kontakt med Ryanair. Men de vil foreløpig ikke kommentere saken.

Ledelsen ved flyplassen har i lang tid vært klare på at det ikke er grunnlag for videre drift ved flyplassen dersom Ryanair forsvinner.

Flyseteavgiften skal etter planen innføres i Norge fra 1. april. Fristen for å komme med innspill til regjeringen er 21. februar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.