NRK Meny
Normal

Sindre Palm klar for verdenscupen

Langrennskommentator Jann Post tror Palm er god for en kvartfinale i sin internasjonale debut i Estland til helgen.

Sindre Palm
Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

22-åringen skal gå den klassiske sprinten i Otepäa til helgen, sammen med blant andre Ola Vigen Hattestad fra Ørje. Se fullt uttak her. Å bli tatt ut på internasjonal kvote for Norge er en kjempeprestasjon, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

- Det er utrolig krevende, særlig i klassisk sprint der Norge har stolte tradisjoner. Det betyr at Sindre Palm er topp 8 eller 9 i Norge i øyeblikket.

Jann Post2

NRKs langrennskommentator Jann Post.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Sindre Palm debuterte i verdenscupen i mars i fjor, da han fikk gå sprint i Drammen. Den gang ble han tatt ut i tolvte time som reserve, og det på nasjonal kvote. I helgen gikk han inn til 24. plass i Falun på samme distanse han skal gå i Estland.

- Det var nesten verdenscupnivå på den sprinten, siden det var et uttaksrenn til VM senere i vinter. Han kom til kvartfinalen der og da er han god for kvartfinale også til helgen, tror Post.

Østfold har gode tradisjoner for å prestere godt i langrennssprint. Både Jens Arne Svartedal og Ola Vigen Hattestad er verdensmestere, og nå begynner også Sindre Palm å vise seg fram i det øverste selskap.

- Kanskje han kan gå i fotsporene til Svartedal og Vigen Hattestad, det hadde vært noe. Han kan bli så god som han selv vil, avslutter Post.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.

  • Stoppet promillekjører

    Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.