NRK Meny
Normal

Selger hundesmykker til Florida

Matchende smykke til både hund og eier har blitt god butikk for smykkekunstner fra Råde.

Siw Amina Bech

GRÜNDER: Hjemme i Saltnes i Råde lager Siw Amina Bech hundesmykker.

Foto: Tor Renè Stryger / NRK

Hjemme i Saltnes i Råde bruker Siw Amina Bech all sin tid på å lage hundesmykker. Gründeren møter nå internasjonal interesse.

Ideen om å starte et smykkeverksted fikk hun på besøk hos datteren i Las Vegas.

– Jeg feiret bursdagen min der borte og fikk noen perler og annet bling i presang. Så lagde jeg noen smykker til mine egne hunder – inspirert av hundene jeg så i byen.

Allerede dagen etter fikk gründeren en bestilling.

Etterspørsel

Men det er ikke bare i USA folk vil kjøpe Bech sine smykker. Også her hjemme merker hun pågangen.

– I USA er det veldig populært med samme type smykke til både hund og eier. Men det er solgt litt av det her også. I Norge er for eksempel navnesmykker mer populært.

Hundesmykket til Siw Amina Bech

SMYKKE: Bech viser frem et av hennes smykker.

Foto: Tor Renè Stryger / NRK

Smykkegründeren forstår også at folk er skeptiske til å la hunder bære smykker, derfor prøver hun å tilpasse dem så godt som mulig.

– Jeg er veldig opptatt av vekt, og at smykket ikke skal være for tungt å bære. Det skal ikke være noe annerledes enn å ha på seg et vanlig halsbånd.

Instagram og dyreradio

For en stund tilbake ble Bech kontaktet av en butikk i Florida som ønsket å bestille noen av hennes smykker.

– Jeg ble oppringt av en dyrebutikk i Florida. De hadde sett bildene mine på Instagram og ønsket å kjøpe noen av smykkene mine, sier hun.

Det viste seg at eieren av dyrebutikken også drev et radioprogram som heter Pet Life Radio. Der ble Bech invitert som gjest.

– De ville ha meg med i radioprogrammet deres, og der jeg snakket om hva jeg gjorde her hjemme. Det var veldig artig, forteller hun.

– Et smykke i seg selv

På tur i gamlebyen i Fredrikstad møter vi Petter Bernard Solum. Han kunne ikke tenke seg et smykke rundt halsen på sin hund, og sier at han ikke er så opptatt av det.

Petter Solum

ANTON: Petter Solum har ingen planer om å kjøpe et smykke til hunden sin Anton.

Foto: Joachim Ose / NRK

– Vi menneskeliggjør dyrene våre hele tiden, og jeg er ikke så opptatt av det. Jeg liker å behandle hunden min Anton som det han er –​ nemlig en hund.

Han legger ikke skjul på at han er ekstremt glad i sin ni år gamle dachs.

– Anton er et smykke i seg selv, så enkelt er det med den saken, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stoppet for flere lovbrudd

  En kvinne ble tatt av politiet for å kjøre mot rødt lys i formiddag, og det fikk følger for henne: Det viste seg at hun hadde såpass mange prikker fra før at hun måtte levere fra seg førerkortet. Bilen hun kjørte var ikke forsikret, så med de nye reglene for dagsbøter for uforsikrede biler og forelegg for kjøring mot rødt lys blir dette kostbart for kvinnen i 40-årene.

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix