NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 sørget for målfest

Sarpsborg vant 3–0 over Vålerenga mandag kveld. Se kampreferat!

Sarpsborg 08

Sarpsborg 08-spillerne jubler over 1-0-ledelse.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Både Aaron Samuel og Bojan Zajic forlot for kort tid siden Vålerenga til fordel for Sarpsborg 08. Mandag kveld serverte de hvert sitt mål i oppgjøret mot gamle lagkamerater på Sarpsborg stadion.

Sarpsborg 08

Bojan Zajic (t.v.) får et kyss av medspiller Jeremy Berthod under feiringen av 3-0-målet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix


Første omgang ble målløs, men i det 64 minutt løsnet det endelig for hjemmelaget.

Franck Dja Djedje sendte vertene i ledelsen. 15 minutter senere fulgte Aaron Samuel opp, før Bojan Zajic punkterte kampen med 3–0.

Sarpsborg-trener Brian Deane var stolt etter kampen.

– Det var en fantastisk oppvisning, særlig i andre omgang. Det var godt å stikke av med tre poeng, sier han til NRK.

– Vi var solide i første omgang også, men vi hevet oss et ekstra nivå de siste 45 minuttene.

Zajic pekte nese til Vålerenga

Etter å ha feiret målet med sine nye lagkamerater i Sarpsborg, gjorde Zajic en «æda-bæda-bevegelse» med hånden foran sine tidligere lagkamerater og trenere.

Bojan Zajic

Slik sa Bojan Zajic takk for sist til Kjetil Rekdal mandag.

Foto: Foto med tillatelse fra TV 2

– Det var ikke proft gjort av meg og jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, men det var følelser og jeg var sint, sier Zajic til TV 2.

Etter at han ble byttet ut ville ikke Zajic si hvem han konkret rettet gesten mot, eller hvorfor han er sint. Etterpå angret han på oppførselen sin.

– Jeg sa før kampen at jeg ikke skulle feire hvis jeg scoret, men jeg følte det var bra for meg selv og bra for laget. Etter 3–0 visste vi at vi kom til å ta tre poeng og at vi hadde knust Vålerenga, sier 33-åringen til NRK.

Byks på tabellen

Med mandagens målfest har Sarpsborg tatt sin andre seier i årets eliteserie.

De har nå åtte poeng, og gjorde et byks fra tiende- til sjetteplass på tabellen.

Utviklingssjef Joakim Klæboe hadde stor tro på at de to tidligere Vålerenga-spillerne kom til å hevde seg i kveldens oppgjør.

– De er sånne type spillere som ikke lar en slik anledning gå fra seg, sa han til NRK før kampstart.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.