NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 skal fortsatt være «annerledesklubben»

Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug legger gårsdagens nedrykk bak seg og ser frem mot neste sesong.

Blir det jubel for Hoås og S08?

Øyvind Hoås og Sarpsborg 08 har hatt en tung sesong i eliteserien. Men de skal tilbake, det sier daglig leder, Cato Haug.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Cato Haug

Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug, vil tilbake til toppen. Men ikke for enhver pris.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Det er alltid en blå mandag i Sarpsborg. Det er aldri hyggelig når det er et faktum, men vi skal greie et nedrykk og klare å komme tilbake, sier Haug dagen etter at Sarpsborg 08 mistet alt håp om å holde seg i eliteserien.

Sorgprosessen i byen ser imidlertid ut til å bli relativt kort. Klubben har allerede startet arbeidet med å komme seg tilbake til toppen av norsk klubbfotball.

– Det er selvfølgelig alltid morsomt å spise kirsebær med de store. For oss er dette en langsiktig plan. Vi har tenkt til å satse videre med de midlene vi har og bygge stein for stein. Jeg er sikker på at det vil gi oss resultater som fører oss tilbake til den ypperste toppfotballen, sier Haug.

– Kunne brukt penger og reddet plassen

Haug sender også et lite stikk til de som mener at Sarpsborg 08 ikke har noe i toppfotballen å gjøre.

– Det er pengene som rår i toppfotballen, og vi har hatt et mindre budsjett enn de andre. Men allikevel så henger vi faktisk med i kampene. Vi har ikke vært noen kasteball selv om vi har tatt få poeng og scoret litt for få mål.

Men selv om de har satt seg et mål om å rykke opp til eliteserien igjen, vil ikke klubben gjøre det for enhver pris. De skal fortsatt være «annerledesklubben» i norsk fotball.

– Halvveis i sesongen kunne vi sikkert ha investert fem millioner i nye spillere og beholdt plassen. Men det er penger vi ikke hadde og det er ikke en stil vi ønsker å ha her i klubben, sier Haug.

– Vi kommer ikke til å gjøre alt for å rykke opp igjen med en gang. Det er det for mange som har gjort før oss med varierende sluttresultat. Vi skal bruke de midlene vi har tilgjengelig på best mulig måte, og bygge videre på erfaringene vi har gjort denne sesongen.

Snakker allerede med nye spillere

Det innebærer blant annet at det ikke vil bli gjort drastiske endringer i klubben. Verken på trener- eller spillersiden.

– Jeg synes at vi har bra blod i Sarpsborg i dag både på trener- og spillersiden. Hva vi kommer til å gjøre av endringer vil evalueringer etter sesongen vise. Vi har spillere som er på utgående kontrakter og vi nye vi allerede er i dialog med. Det kommer til å bli endringer, men ikke noe radikalt.

Hvilke spillere er dere interesserte i?

– Det er enda så tidlig i prosessen så det ønsker jeg ikke å gå inn på. Men vi er i dialog med spillere og har flere på blokka som vi kommer til å gå i dialog med etter hvert.

Les også:

Sarpsborg 08 vil tilbake til eliteserien så fort som mulig:

Video 6122a7de-6e91-4ea9-b0b6-fce323fdc31f.jpg

Sarpsborg 08 vil tilbake til eliteserien så fort som mulig

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet måtte dempe feststøy

    Flere fester i distriktet har skapt så mye støy i natt at politiet ble nødt til å be festdeltakerne om å dempe seg. Både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har politiet oppsøkt private adresser for å dempe støyen. I tillegg ble over 20 personer sendt hjem fra sentrum i de tre byene.

  • Moss rotet bort seieren

    Det er nå fem poeng som skiller mellom serieleder Moss og Ørn Horten på andreplass i 3. divisjon, etter at mossingene kun klarte 2-2 hjemme mot Vestfossen lørdag. Gjestene utliknet seks minutter før full tid. Kvik Halden på tredjeplass møter Strømsgodset 2 på mandag. Det gjenstår fire serierunder i divisjonen.