NRK Meny
Normal

–Målene kommer

Sarpsborg 08 har kommet seg til 13 målsjanser på de tre første kampene i årets sesong. Det har resultert i kun to scoringer. – Vi er ikke bekymret, sier Tom Freddy Aune.

Tom Freddy Aune

Sarpsborgs assistenttrener Tom Freddy Aune er trygg på at målene vil komme for sarpingene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det er statistikken til VG som viser at Sarpsborg 08 har kommet seg til 13 målsjanser på de tre første kampene i eliteserien.

Det har resultert i to mål, – ett mot Tromsø og ett mot Vålerenga. Kun Haugesund har scoret færre mål. Stabæk, Tromsø og Aalesund har scoret like mange som sarpingene.

Sarpsborgs assistenttrener Tom Freddy Aune sier til klubbens egne hjemmesider at han ikke er bekymret for at laget ikke har hatt bedre uttelling til nå.

– Så lenge vi kommer til sjanser, så løser det seg. Fortsetter vi å skape sjanser, så kommer målene, det er vi trygge på, sier han.

Askar som spiss?

De to målene i eliteserien har blitt scoret av midtstopperne Ole Heieren Hansen og Andreas Nordvik.

I cupseieren over Kråkerøy onsdag scoret Amin Askar, som har blitt brukt som høyreback i sesongstarten, og midtbanespiller Tom Erik Breive to av målene.

Riktignok puttet også den nye spissen Henrik Ojamaa to mål, men estlenderen er suspendert til dagens kamp etter det røde kortet mot Sandefjord sist.

I tillegg er Martin Wiig trolig ute med skade til kveldens kamp og unggutten Badr Rahhaoui er på landslagssamling med G19-landslaget. Det kan åpne for Amin Askar og Bojan Zajic på topp for hjemmelaget.

– Amin er som en potet, han kan spille overalt. Jeg er ikke bekymret over å bruke ham som spiss. Amin er klok, rask og frekk, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kronberg tilbake

Forrige gang de to lagene møttes vant sarpingene 4–3 på bortebane. I den kampen tegnet høyreback Claes Kronberg seg på scoringslisten for de blåhvite.

Han har vært ute av spill etter en blindtarmoperasjon, men fikk 23 minutter i cupkampen mot Kråkerøy onsdag, og er kampklar igjen.

– Jeg har trent bra de siste dagene og alt kjennes fint ut. Vi får satse på at jeg scorer i dag også, det er alltid morsomt å score mål. Men det viktigste er å ta tre poeng og det skal vi klare, sier han til sarpsborg08.no.

Jensen

Claes Kronberg er tilbake etter en blindtarmoperasjon. Her i en duell med Rosenborgs Mike Jensen forrige sesong.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Vil bli kvitt «nullen»

Jan Halvor Halvorsen

Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen ønsker seg poeng så raskt som mulig.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Gjestene fra Bodø har fått en forferdelig start på sesongen sett i antall poeng. Men trener Jan Halvor Halvorsen er likevel ikke bekymret. Han minner om at laget hang godt med i kampene mot både Odd og Molde.

Han ønsker imidlertid, naturlig nok, at det første poenget er i boks så raskt som mulig.

– Jeg skjønner at folk blir stressa når man har null poeng på tre kamper. Men målsettingen er å ha tre lag bak oss i november, og det er om 27 kamper. Jo fortere vi kvitter oss med nullen, jo bedre, sier Halvorsen til Bodø/Glimt sine hjemmesider.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kronerulling for tunnelutredning

    I Moss er det startet kronerulling for å få utredet langtunnel som et alternativ til det vedtattet dobbeltspor langs havna. Siden onsdag er det samlet inn drøyt 100 000 kroner. Bedre byutvikling Moss trenger 200 000 kroner til en utredning fra Norsk Bane. Målet er at den skal være klar før budsjettbehandlingen i Stortinget, sier Jonathan Parker som er en av initiativtakerne til kronerullingen

  • Utsatte omstridt bygge-sak

    Planutvalget i Fredrikstad utsatte i går avgjørelsen om den omstridte utbyggen av den verneverdige Pay-villaen på Cicignon i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. Saken ble utsatt fordi Høyres representant ønsket befaring. Byantikvaren og fylkeskonservaotren er uenige om det strider mot nasjonale kulturminneinteresser å tillate å bygge om herskapshuset til leiligheter og oppføre et tilbygg.