NRK Meny
Normal

Salg i taxfreebutikken for alle

Det går ikke flere passasjerfly fra Moss Lufthavn Rygge, men til helgen åpner taxfreebutikken for alle.

Tax-free-butikken på Moss lufthavn Rygge

Nå åpnes det for at folk kan handle i taxfreebutikken uten å reise. Men alkohol og tobakk får du ikke kjøpt.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det er trolig første gang at en taxfreebutikk i Norge selger varer på denne måten.

– Vi har fortsatt mange varer igjen i butikken etter at lufthavnen stengte sist helg, så vi håper med dette tiltaket å selge ut mesteparten av vår beholdning, forteller Tomas Ekvoll i selskapet Airport Retail Norway.

Etter ni år med passasjerfly opp og ned fra Moss lufthavn Rygge stengte flyplassen da det siste flyet tok av fra rullebanen lørdag kveld.

Det som er igjen i taxfreebutikken på Moss lufthavn Rygge har en verdi på åtte millioner kroner. Nå skal alt vekk.

Ikke alkohol og tobakk

Den siste måneden har Airport Retail Norway solgt alle varer utenom kvotevarer med 30 prosent rabatt. For å bli kvitt resten har selskapet valgt å fortolle den resterende beholdningen av kosmetikk, parfyme og sjokoladevarer. Skal man handle avgiftsfritt må man nemlig oppholde seg i utlandet i over 24 timer. Varene er derfor fortollet for å bli lovlig solgt i Norge.

Salget gjelder altså ikke kvotevarer som alkohol og tobakk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Jernalderfunn datert i Rygge

    Arkeologiske funn av rundt femti hus og femten graver i området ved Carlberg gård, Dilling og Såstad i Rygge er datert til tidlig jernalder. Det skriver Moss Avis. Utgravingene skjer i forbindelse med utbyggingen av nytt jernbanespor.

  • Kontroll på brannen

    Brannvesenet i Moss har kontroll over brannen i Dyreveien. I følge politiet har brannen startet i en røykvarsler med batteri som lå i et skap. Skader på skap, klær og tak.