NRK Meny
Normal

Rygge Frp: Slåss videre fram til budsjettet vedtas

Rygge Fremskrittsparti vil fortsette kampen mot flypassasjeravgiften fram til Stortinget vedtar revidert nasjonalbudsjett den 17. juni.

Moss Lufthavn Rygge/Ryanair

17. juni er det avgjørende datoen. Da debatterer Stortinget revidert nasjonalbudsjett,med den medfølgende flypassasjeravgiften, som kan føre til at Ryanair forsvinner fra Moss Lufthavn Rygge.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Partilaget hadde et møte mandag kveld. Det knyttet seg spekulasjoner til om medlemmer ville gjøre noe lignende til det som skjedde i Høyre i forrige uke, da flere ledende skikkelser meldte at de ville trekke seg fra partiet i protest mot innføringen av flypassasjeravgiften.

Flere lokale partitopper i Høyre i Rygge melder seg ut av partiet i protest mot innføringen av flypassasjeravgiften. De retter hardt skyts mot egne sentrale partifeller for ikke å ha gjort nok for å stanse den omstridte avgiften.

Høyre-topper i Rygge retter skarp kritikk mot partifeller i rikspolitikken om flypassasjeravgiften og dens konsekvenser.

Det er ikke aktuelt for oss nå, sier leder Michael Torp i Rygge Fremskrittsparti.

– Vi har hatt et møte for å diskutere hvordan vi skal forholde oss til saken, og hvordan vi skal jobbe videre. Vi er veldig klare på at vi ikke mener kampen er over før budsjettet er endelig vedtatt i Stortinget. Så vi skal fortsette å gjøre det vi har gjort hele tiden, nemlig å jobbe hardt opp mot våre sentrale representanter for å prøve å påvirke til at avgiften skrotes for godt.

– Betyr det at beslutninger om eventuell utmelding er utsatt til etter stortingsbehandlingen i juni?

Michael Torp

Det får være opp til de enkelte medlemmer å vurdere sitt medlemskap i Frp, sier leder Michael Torp i lokallaget i Rygge.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

– Jeg har ikke registrert at det har vært noen stor pågang med tanke på utmeldinger. Som lokallag er det viktig at vi jobber for lokalpolitikken og våre innbyggere. Mitt inntrykk er at de fleste mener at den meste måten å påvirke på er ved å være medlem.

– Og det vil ikke være opp til partilaget som sådan, men hvert enkelt medlem?

– Hvert enkelt medlem må jo vurdere sitt medlemskap. Det har ikke vært snakk om noen kollektiv utmeldelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.