Normal

Mysenrussen ga bort 170 000 kroner

Det var mange glade og overraskede ansikter i Eidsberghallen i Mysen da russen ga bort overskuddet fra årets russekasse.

Russestyre Mysen

Russestyret ved Mysen videregående skole sammen med representanter fra Chrisc, Acta-Kompis, familiesenteret, HomeStart, helsesøster Inger Lande Haugen og kantinekokk Kai Frogner.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Stine Andreassen Rud

Pressesjef Stine Andreassen Rud var glad for å kunne være med på å dele ut 170 000 kroner.

Foto: Privat

– Det er utrolig flott at russen engasjerer seg i en gruppe som trenger litt ekstra. Dette er penger vi trenger, og vi har allerede sendt ut en melding for å prøve å finne verdige kandidater og familier som trenger litt hjelp, sier virksomhetsleder Grethe Stople ved familiesenteret i Eidsberg, når hun får vite at senteret har fått 50 000 kroner i gave fra russen i Mysen.

Pengene kommer fra overskuddet fra årets russekasse, som i all hovedsak består av penger fra russerevyen til Mysen VGS, forteller pressesjef for Mysenrussen Stine Andreassen Rud.

– Alle forestillingene var utsolgt, så det dro inn en del penger for oss. Vi har hatt fester og gjort mye morsomt, men det er likevel masse penger igjen. Det er veldig morsomt å kunne gi pengene til noen som trenger dem mer enn oss.

Gir bort hele overskuddet

Pengene som blir gitt til familiesenteret skal gå til å bekjempe fattigdom. Senteret deler blant annet ut billetter til Tusenfryd og Østfoldbadet til familier som ikke har råd til det selv.

– Men vi har hørt at de er tomme for billetter, og at det er mange familier som veldig gjerne ønsker seg muligheten til å gjøre noe gøy i sommerferien, så da spytter vi inn litt penger i den kassa, sier Andreassen Rud.

Men familiesenteret var kun en av mange organisasjoner og veldedige formål som ble overrasket av Mysenrussen i kveld. Hele overskuddet på 170 000 kroner ble nemlig donert bort.

– Vi håper det er mange som blir glade. Det er kjempemorsomt å få muligheten til å glede noen på denne måten, sier Andreassen Rud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Russen ga bort penger

Familiesenteret i Eidsberg fikk 50 000 kroner til sitt prosjekt «sommeropplevelser for barn».

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Holdt summene hemmelig

Russen ga bort penger

Representantene fra Acta-Kompis mottok en sjekk på 30 000 kroner.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Det var under avgangskullet sin avslutning i Eidsberghallen i Mysen at overrekkelsen skjedde.

Etter at elevene fikk utdelt karakterutskrifter og alle talene var holdt, fikk russen muligheten til å overlevere flere sjekker.

Hvor mye penger som ble delt ut var også en overraskelse for de fleste av de 200 russen i Mysen. Russestyret har nemlig forsøkt å holde det hele litt hemmelig.

– Vi har prøvd å ikke fortelle hvor mye penger som har stått på russekontoen gjennom året, så jeg tror det er en del som kommer til å bli overrasket. Men jeg tror alle kommer til å synes at det er kjempestas at disse pengene kan brukes til å utgjøre en forskjell for andre mennesker, sier Andreassen Rud.

Disse fikk penger:

 • 50 000 kroner til familiesenteret i Eidsberg.
 • 30 000 kroner til Chrisc, et tiltak i regi av Kristen Idrettskontakt. Pengene skal gå til et prosjekt for å få barn og unge i Øst-Afrika bort fra gata via idrett.
 • 30 000 kroner til Kompis som hjelper steinbruddsarbeidere i India.
 • 20 000 kroner til Oslo universitetssykehus. Pengene skal gå til forskning på hjerte- og karsykdommer.
 • 15 000 kroner til HomeStart i Askim, en forening som hjelper vanskeligstilte familier.
 • 10 000 kroner til helsesøster Inger Lande Haugen ved Mysen videregående skole.
 • 10 000 kroner til «Kantine-Kai», kantinekokken Kai Frogner ved Mysen VGS, som også gjør mye arbeid på frivillig basis ved skolen.
 • 5000 kroner skal gå til innkjøp av leker til barneavdelingen ved Sykehuset Østfold.

I tillegg samlet Mysenrussen i mars inn 104 000 kroner til Krafttak mot kreft i regi av Kreftforeningen. Dette var mest av alle de videregående skolene i Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Se 2255-nyhetene her

  Programleder: Lotte Olsen Jessa
 • Temperaturen økt mest i Fredrikstad

  Fredrikstad havner på andreplass i en analyse fra EDJNet av temperaturøkningen det siste århundret i 558 europeiske byer, melder Nettavisen. Øverst er den svenske Kiruna, der snittemperaturen har økt med 3 grader, det samme som i Fredrikstad.

  Rundkjøring Nabbetorp Fredrikstadbrua
  Foto: Tor René Stryger / NRK