NRK Meny
Normal

Rockehuset i Halden får leve

Halden kommune gjør stikk motsatt av rådmannens forslag til budsjett og sikrer tilbudet for ungdommene i byen.

Rockehuset Halden

Rockehuset i Halden får fortsette driften som normalt.

Foto: Privat

Det kom frem da ordfører Thor Edquist la frem budsjettet for 2012 i dag.

Halden-rådmannens budsjettforslag for 2012 representerer kutt på samtlige sektorer til opp mot 150 millioner, og en reduksjon i kulturbudsjettet forhold til driften i 2011 med 28 prosent.

Budsjettet som Edquist presenterte sikrer derimot kulturtilbudet for både unge og gamle i byen.

– Det er veldig viktig å bevare kulturen. Halden skal være en kulturby, det er det folk vil ha og vi skal ha glade innbyggere, sier Edquist til NRK.no.

– Vi unngår mange andre kostnader senere

I forslaget fra rådmannen lå det en omlegging av Rockehuset i Halden fra å være aktivitetshus til å bli et øvingslokale.

Da forslaget ble kjent skapte det en storm av protester fra unge - blant annet på Facebook der det ble startet en protestgruppe.

Budsjettet som ble lagt frem i dag betyr imidlertid at blant annet Rockehuset får lov til å fortsette i sin nåværende form.

– Spesielt på ungdomssektoren er det veldig viktig at vi opprettholder et godt kulturnivå. Vi unngår veldig mange andre kostnader om noen år ved å ta hånd om ungdommen på en god måte nå, sier Edquist.

En av de som raste mot rådmannens forslag var daglig leder i Rockehuset, Fredrik Ahlsen.

Han mente at et helt musikkmiljø ville miste tilbudet sitt. Ahlsen satt i formannskapssalen da NRK.no ringte og fortalte om budsjettet.

– Dette er vi naturligvis utrolig glade for å høre. Det skulle egentlig bare mangle at de satset på ungdommen, sier han.

Se hele budsjettet her: Haldenbudsjett 2012

Verbalvedtak i budsjettet 2012:

 • Bibliotekets åpningstid skal opprettholdes på samme nivå som i dag.
 • Rockehuset bevares som ungdomstilbud.
 • Den ubemannede halve stillingen ved Rockehuset og Domino besettes fra 01.01.2012.
 • Det skal arrangeres ferieklubb sommeren 2012.
 • Kulturkortet Kode skal bestilles til alle elever i ungdomsskolen. Kulturkortet er gjort gratis fra fylkeskommunens side fra 2012.
 • Ungdomsklubben Domino skal flytte inn i nye lokaler 2012.
 • Støtten til Gamle Prestebakke og biblioteket opprettholdes.
 • Åpningstiden ved Remmen svømmehall opprettholdes som i dag. Prisen for svømming skal være 60 kroner for voksne og 30 kroner for de med rabbaterte billetter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Setter opp fartsgrensen på E6

  Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

 • Fire av fem bedrifter med mangler

  Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.