NRK Meny
Normal

Rettssaks-drap i retten i november

I slutten av november kommer rettssaken mot mannen som skjøt og drepte Lennart Faugli utenfor rettslokalene i Mysen i mars.

Politiet arbeider på stedet der Lennart Faugli ble skutt og drept i mars 2006
Foto: Morten Holm / Scanpix

Det er satt av ti dager til straffesaken mot 37-åringen, som traff Faugli med 11 skudd mens han ble ført ut av rettslokalene av politiet.

Nå står han tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Erkjenner forsettlig drap

37-åringens advokat, Thomas Randby, sier hans klient er spent på saken, og at han ikke kan si seg skyldig i tiltalens hovedpunkt.

- Han stiller seg til tiltalen slik han har gjort fra første stund, egentlig. Han erkjenner straffskyld for forsettlig drap, men vil ikke erkjenne overlagt drap, sier Randby.

Han har delte følelser foran rettsaken, og er spent på hvordan retten vil se på det han har gjort, fortsetter advokaten.

Mannen er også tiltalt for å ha truet en politibetjent på stedet med pistolen han skjøt Faugli med.

Blodig feide

Skuddene i mars var det foreløpige, rystende klimakset i en voldsom feide som har pågått i årevis, og involvert flere grove lovbrudd.. Den dagen Faugli ble skutt, satt han som tiltalt for blant annet drapstrusler mot 37-åringen, som altså senere på dagen ble Fauglis drapsmann.

 

Lennart Faugli i retten 13. mars 2006
Foto: Goran Jorganovic / NRK

 

37-åringen er også tiltalt for to voldsepisoder fra oktober 2003, da han skulle ha angrepet Faugli og en annen mann med batong og pepperspray, og for et tilfelle av besittelse av skytevåpen.

10 dager i retten

Saken starter den 27. november i Heggen og Frøland tingrett, og det er satt av ti dager til rettsforhandlingene. Den tiltaltes advokat har tidligere sagt at han bekymrer seg for sin klients sikkerhet. Faugli var medlem av motorsykkelgjengen Bandidos, og den drapstiltalte har sagt han har følt seg truet. Han har tidligere også hatt politibeskyttelse.

Trolig omfattende sikkerhetstiltak

Ingen detaljer om sikkerheten rundt saken er kjent, men etter det Randby regner med, blir sikkerhetstiltakene omfattende. Det er ingen grunn til å tro at politiet ønsker en gjentagelse av 13. mars 2006.

- Både min klient og jeg er urolige for sikkerheten rundt rettssaken. Men vi er klar over at politiet tar dette på alvor, sier Randby.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK