NRK Meny
Normal

- Overlagt drap, sier lagmannsretten

Også juryen i Borgarting lagmannsrett fant i ettermiddag en 38-åringen skyldig i overlagt drap på Lennart Faugli.

Politiet arbeider på stedet der Lennart Faugli ble skutt og drept i mars 2006
Foto: Morten Holm / Scanpix

Mannen ble opprinnelig dømt til 11 års fengsel for overlagt drap, men anket.

Bandidos-medlemmet Faugli ble drept utenfor rettslokalet på Mysen i mars i fjor, som et fatalt punktum på en lang og blodig feide mellom Faugli og den nå dømte.

Gjerningsmannen ble i Heggen og Frøland tingrett dømt til 11 års fengsel. Den dømte anket, fordi han anser drapet som forsettlig.

Nådde ikke frem med påstand om nødverge

38-åringen sa seg heller ikke skyldig i overlagt drap da rettssaken startet i Borgarting lagmannsrett. Han har hele tiden ment at han handlet i nødverge,  men heller ikke i ankesaken førte hans argumentering i retten frem.

Domsavsigelsen i saken er ikke klar enda.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.