NRK Meny
Normal

Høgskolen i Østfold med rekordmange søkere

Søkertallene til Høgskolen i Østfold fortsetter å øke også i år. Og det er søknaden til ingeniørutdanningen som øker mest.

Studenter ved Høgskolen i Østfold

I MEDVIND: Høgskoen i Østfold opplever stadig større tilstrømning av studenter. (Arkivfoto)

Foto: Tomas Berger / NRK

Rektor ved Høgskolen i Østfold, Elin Nesje Vestli, opplever at det blir stadig flere søkere til skolen, og hun er selv svært fornøyd med at skolen setter nye rekordtall.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi ikke bare holder det gode nivået som vi hadde i fjor, men også at vi faktisk har en liten økning på én prosent fremgang, sier hun.

Rekordmange ingeniørsøkere

Til tross for at Høgskolen opplevde et rekordsøkertall til sine studier i fjor, kan de skilte med økning også i år. Det er ingienørutdanningen som hevder seg som den mest populære utdanningen, mens det viser seg at det har vært en nedgang i søknadene til sykepleierutdanningen.

– Vi ser at ingeniørutdanningene våre faktisk slår tidligere søkerrekorder, vi må ganske langt tilbake i tid for å ha så godt søkergrunnlang. Derimot ser vi over hele landet at antall sykepleierstudenter går noe ned, sier Nesje Vestli.

LES OGSÅ:

Utenlandske studenter

Høgskolen har også en liten økning blant søkere til til vernepleie, barnevernspedagog og sosialt arbeid, og Nesje Vestli merker i tillegg en markant økning av utenlandske søkere. Høgskolen i Østfold er nå en av høgskolene i landet med flest fremmedspråklige studenter.

– Det er egentlig ganske spesielt for vi er jo ingen instutisjon som ligger i en stor metropol. Men vi har tre studier, hvor all undervisning foregår på engelsk, som retter seg mot internasjonale søkere, sier hun.

Høyskolerektor Elin Nesje Vestli, ved Høgskolen i Østfold

Rektor ved Høgskolen i Østfold er svært fornøyd med det høye antallet søkere til skolen.

Foto: Espen Evensen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: