Regnet demper ikke farten på Gatebil

Raske rundetider på Rudskogen i dag også. Nedbør legger ikke noen stor demper på bilfesten.

Gatebil 2017

Det regnet på Rudskogen også i dag, noe som ga litt ekstra sprut ute på banen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Rundt 40.000 besøkende er ventet innom Rudskogen Motorsportssenter i helga, under første runde av årets Gatebil-sesong i landet. Regnet har lagt en liten demper på feststemningen tidlig på ettermiddagen, men det surrer bra rundt i bod-området, og folk har funnet seg godt til rette på publikumsområdene, enten det er på tribunene eller andre utsiktspunkter til banen.

Tett ved gjerdet, med god utsikt til langstrekket sitter fire kompiser fra Vestlandet. Håkon Jensen, Christoffer Ness, Arne Iversen og Christoffer Tollefsen har tatt turen til indre Østfold fra Karmøy. Noen av dem har vært her før, og førstereisgutta var ikke vanskelige å be.

Storkos

Kompisgjeng Karmøy Gatebil 2017

Kompisgjengen Håkon Jensen, Christoffer Ness, Arne Iversen og Christoffer Tollefsen har tatt turen fra Karmøy til Rudskogen denne uka.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Nei, jeg har alltid hatt lyst til å dra hit, men i fjor hadde jeg ikke mulighet. Så da får vi ta det i år, sier Christoffer Tollefsen.

– Fornøyd så langt?

– Ja. Biler, alkohol og damer. Det blir jo ikke bedre. Ja, og god mat. Det er viktig.

Navnebror Christoffer Ness er veteranen i gjengen.

– Det er jo en grunn til at jeg kommer tilbake, sier han. Det er opplevelsen som drar.

– Dette er noe av det beste en kan gjøre på sommeren, tenker jeg. Akkurat nå kunne været vært bedre. Men utenom det er det ingenting som slår dette. Det er storkos.

940 Turbo i garasjen

Gatebil 2017

Gatebil 2017 er langt fra bare gatebiler.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Gutta har allerede planer om å ta turen over hit igjen neste år. Da kanskje med biler å vise frem, ikke bare for transportens skyld.

– Jeg kjører BMW, 3-serien, sier Christoffer Tollefsen, men så har jeg en gammel Volvo 940 Turbo hjemme, som jeg skal fikse opp.

– Du tar den med hit neste år, da?

– Kanskje det? Hvis jeg rekker å fikse den.