NRK Meny
Akershus + Østfold + Buskerud + Vestfold = Viken
Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Regionreformen, Østfold

Oppsummert

Akershus, Buskerud og Østfold ble i Stortinget den 8. mai vedtatt slått sammen til storregionen Viken.

 • Viken: Akershus får hovedsetet

  Akershus får hovedkontoret til den nye region Viken. I Nedre Glomma skal et senter administrere blant annet videregående opplæring og regional utvikling. Det er fellesnemndas enstemmige vedtak om lokalisering av administrasjonssentre i den nye regionen, som skal være klar fra årsskiftet 2020.

 • Tage Pettersen: – Vika blir fjasete

  – Fjas, kaller Mosse-ordfører Tage Pettersen (H) kravet fra Noregs mållag om at den nye storregionen Viken må hete Vika, ikke Viken. Navnet er valgt og regionen er vedtatt, mener ordføreren i Moss.

  Tage Pettersen
  Foto: Espen Torgersen/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Norge vant etter sudden

  Norge slo Slovenia 2–1 etter overtidsspill, og er derfor klar for kvartfinalen i OL. Sarpingen Tommy Kristiansen sørget for at det ble overtid med sin 1–1 skåring. Alexander Bonsaksen avgjorde til slutt kampen. I kvartfinalen møter Norge OUR.

 • Tidligere fylkesvaraordfører død

  Kristelig folkepartipolitikeren Ivar Belck-Olsen fra Hobøl døde torsdag, 86 år gammel. Belck-Olsen var fylkesvaraordfører fra 1979 til 1983 og fra 1987 til 1991. Har var vararepresentant til på Stortinget i tre perioder fra 1977 til 1989. Belck-Olsen var æresmedlem i Hobøl Kristelig Folkeparti.