Raser etter tunnel-nei

Ved Peterson frykter man for jobbene etter at Mossetunnelen er utsatt enda en gang. LO og Moss Industriforening raser.

Peterson i Moss

Dagens jernbanelinje går rett over fabrikkområdet til Peterson. Det påfører bedriften 10-15 millioner kroner årlig i ekstra logistikkostnader.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Jeg er rett og slett forbannet, sier leder for LO i Moss, Åge Hansen, til Moss Avis.

Og LO-lederen er ikke alene. Mange reagerer kraftig på at det ikke er satt av penger til Mossetunnelen i statsbudsjettet for 2011.

Ved ikke å bevilge penger til ny jernbanetunnel i Moss, setter regjeringen arbeidsplassene på Peterson i fare. Det mener fagbevegelsen på fabrikken.

Frykter for jobbene

– Peterson er allerede i en svært presset økonomisk situasjon. Så får vi dette i tillegg. Med sin politikk bidrar regjeringen til å sette arbeidsplassene våre i fare. Dette blir å legge sten til byrden for oss, sier nestleder i Moss Cell og papirarbeiderforening, Bjørn Arild Hansen, avisa.

Bakgrunnen er at dagens jernbanelinje går rett over fabrikkområdet til Peterson. Det påfører bedriften 10-15 millioner kroner årlig i ekstra logistikkostnader.

I mange år har fabrikken kjempet for å få en tunnel på plass.

I statsbudsjettet for 2011 står det at det «ikke er satt av planmidler til prosjektet i 2011 fordi Jernbaneverket mangler kapasitet til videre planlegging».

– Helt pyton

Daglig leder i Mosseregionen Næringsutvikling, Yngvar Trandem, synes det er en merkelig begrunnelse.

– I andre sammenhenger hvor det kjøres større jernbaneprosjekter, er det vanlig å hente inn planleggingskompetanse utenfra, sier Trandem.

Moss industriforening er også opprørt.

– Dette er helt pyton. Det er all grunn til å være skuffet. Tenk på alt det arbeidet Østfold har nedlagt for å sikre økte bevilgninger til jernbanen, og så opplever vi dette. Det er ubegripelig, sier daglige leder Gunnar Laursen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for alkoholsalg

    En 69 år gammel Strömstadkvinne er mistenkt for å ha solgt øl, brennevin og annen alkohol til norske ungdommer fra gården sin i Strömstad. Det melder Strömstads Tidning. Salget ble avdekket i mai i fjor. Da kom politiet til gården kort tid etter at kvinnen hadde kommet hjem med bil og henger fullastet med drikkevarer. På gården var også en rekke ungdommer, og alle var norske. Ungdommene har i avhør innrømmet å ha kjøpt alkohol av kvinnen.

  • Vil betale tilbake gaver

    Rygge Airport kommer til å betale tilbake penger de har fått, dersom de stanser arbeidet med å overta Moss Lufthavn Rygge. Det sier styreleder Ole Kristian Sivertsen. I går ble det kjent at selskapet Jotunfjell Partners har lagt inn et konkret bud om å overta driften av Moss Lufthavn Rygge. Sivertsen sier Rygge Airport vurderer å samarbeide med Jotunfjell, men betaler tilbake gaver om de gir opp.