NRK Meny
Normal

Frykter e-skatt på næringseiendom

– Det er en stor skuffelse at regjeringen foreslår å la kommunene skattelegge all næringseiendom, sier Leder i NHO Østfold, Espen Nøklebye Evensen.

Regiondirektør for NHO i Østfold, Espen N. Evensen

Espen Nøklebye Evensen frykter eiendomsskatten på næringseiendom kan gå ut over lønnsomhet og arbeidsplasser.

Foto: NHO Østfold

Regjeringen foreslår å gi kommunene anledning til å kreve inn eiendomsskatt på all næringseiendom som hoteller, butikker, kontorer og det som defineres som verk og bruk.

Evensen frykter at mange fattige kommuner i Østfold vi benytte seg av dette.

LES OGSÅ:

– Konsekvensene kan bli store

– Eiendomsskatt rammer næringslivet uansett om næringslivet tjener penger eller ikke. Sånn sett kan eiendomsskatt redusere lønnsomheten og sette arbeidsplasser i fare.

Han sier han ikke håper Østfold-kommunene vil innføre eiendomsskatten på næringseiendom. Budskapet til NHO-sjefen er enkelt.

– I forberedelsen til kommunebudsjettet neste år må politikerne skjønne hvilke konsekvenser det får hvis man begynner å skattlegge næringseiendom.

LES OGSÅ:

Kan unngå eiendomsskatt på privateiendom

Det betyr i praksis at kommunene fortsatt kan unnlate å skattlegge folks eiendommer hvis de velger en slik delvis eiendomsskatt.

Folks hjem og fritidseiendommer blir imidlertid skattlagt gjennom formuesskatten.

Unntakene i eiendomsskatteloven som kirker, eiendommer knyttet til kongehuset, kulturelle og historiske eiendommer og forsvarseiendommer skal fortsatt gjelde, ifølge forslaget til statsbudsjett for neste år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: