NRK Meny
Normal

Rammer Rygge nok en gang

Moss Lufthavn Rygge taper tid og penger for hver dag byråkratiet utsetter en avgjørelse om åpningstidene. 

Moss Lufthavn Rygge

Moss Lufhavn Rygge taper terreng for hver dag som går uten at de får et endelig svar på åpningstidssøknaden.

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

- Det er dramatisk for oss at vi ikke kan sluttføre avtalene med flyselskap om ruter til København og Amsterdam, sier lufthavnsjef Pål Tandberg.

Han venter fortsatt på at Samferdselsdepartementet skal gi svaret som var lovet i forrige uke. Inntil det kommer, ligger flere flyselskap på vent.

 

Liv Signe Navarsete

Liv Signe Navarsete signaliserte et ja til utvidet åpningstid ved Rygge i et møte 14. januar i år. Da lovet hun også et svar i løpet av uka.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Flere måneder etter

Lufthavnen har fått signaler om et positivt svar på en åpningstid fra 06.30 til 23.30 fra Liv Signe Navarsete.

Miljøverndepartementet holder igjen, og vil ha mer tid til å se på den siste støyrapporten. Fra før har Luftfartstilsynet sagt nei til mer en 7-23.

- Forsinkelsen på et ja til åpningstidene betyr at vi blir liggende mange måneder etter på oppstart av ruter til de store nettverksflyplassene i Europa, sier Tandberg.

Han sier de har flere flyselskap som står klare til å gå i konkrete forhandlinger når det viktige svaret på åpningstidene kommer.

Byråkratisk ørkenvandring

Det er ikke første gang Rygge Sivile Lufthavn må vente på byråkratiet.

Konsesjonsbehandlingen tok ett og et halvt år. Like lang tid gikk med til forhandlinger med forsvaret om et avtaleverk før byggingen kom i gang. Deretter var det takstregulativet som skulle godkjennes. Samferdselsdepartementet lovet et raskt svar på det i januar i fjor, men svaret kom ikke før i juli.

Nå, tre uker før første rutefly tar av Rygge, har det samme departementet lovet et raskt svar på spørsmålet om lengre åpningstid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».