NRK Meny
Normal

Rådmannens tordentale skaper støy

Frps Vigdis Giltun misliker hvordan rådmann Lasse Hansen i Fredrikstad kommune sablet ned politikernes budsjettforslag. Ap deler ikke kritikken.

Vigdis Giltun "Frp"

Vigdis Giltun (Frp) mener rådmannen talte som en politiker.

Foto: Tomas Berger / NRK

Det var i torsdagens bystyremøte at rådmannen fyrte løs fra talerstolen.

Hansen kritiserte de borgerlige og opposisjonen for å legge frem et budsjettforslag som var altfor ekspansivt, og som la opp til en drift med høyere utgifter enn inntekter.

LES: - Vi har fått budsjettet for sent

Bystyrerepresentant Vigdis Giltun (Frp) sier til Fredriksstad Blad at rådmannen holdt et rent politisk innlegg.

- Ingen politker

- Rådmannens innlegg i bystyret hadde vært godt, hvis det hadde kommet fra en politiker, sier Giltun til avisen.

Frp-politikeren mener rådmannen heller burde kommet med innspill tidligere.

- Hvorfor han måtte gå på talerstolen og kritisere vårt forslag, er en gåte. Han hadde rikelig mulighet til å komme med innspill tidligere i budsjettprosessen. Det var heller ikke noe nytt i det han kom med. I innlegget sa han kun hva han mente, syntes og trodde, sier Giltun.

- Gjorde jobben sin

Gruppeleder i Ap, Jon-Ivar Nygård, fikk også kritikk for opposisjonens budsjettforslag. Han mener imidlertid at rådmannen bare gjorde jobben sin.

- Det merkes selvsagt at vi har fått en ny rådmann, men forskjellen fra forgjengeren er nok mer på form enn på innhold. Alt i alt synes jeg Lasse Hansen gjorde jobben sin i bystyret. Hans jobb som rådmann er å påpeke usikkerheter og svakheter ved budsjettforslag, sier Nygård til FB.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grønt skifte i norsk industri

    Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen iverksetter nå et tiltak han kaller "Prosess 21" som skal bidra til et grønt skifte i norsk industri. Han mener industrien må være med på å løse klima- og miljøproblemene våre. Norge har allerede i dag noen av verdens mest miljøvennlige industribedrifter, blant annet Borregaard i Sarpsborg sier ministeren. I dag fikk ministeren se hvilke miljøvennlige tiltak bedriften tar i bruk i det daglige arbeidet.

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.