Publikum svikter Inspiria

10 000 færre har besøkt opplevelsessenteret i Sarpsborg sammenliknet med fjoråret.

Inspiria Science Center

Inspiria Science Center i Sarpsborg har hatt langt færre besøkende i sommer enn i samme periode i fjor.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Det er klart det har en betydning. Vi har nesten 700 000 kroner mindre i billettinntekter, så vi må jobbe hardt i løpet av høsten for å dekke det inn, sier markedssjef ved Inspiria Science Center, Stine Ferguson.

Stine Ferguson

Markedssjef Stine Ferguson ved Inspiria Science Center mener sommerværet har mye av skylden for publikumssvikten.

Foto: Inspiria Science Center

Inspiria åpnet i august 2011, og i løpet av fjoråret hadde de 100 900 besøkende. Målet er å komme over 100 000 hvert år, men så langt i 2013 ligger de bak skjema.

– Håpet på mer regn

Årets besøkstall viser nemlig en nedgang på nærmere ti prosent, og Ferguson mener været har mye av skylden.

– Vi har dessverre hatt en nedgang, som de fleste andre innendørsaktiviteter. Som markedssjef skulle jeg jo ønske at det var mer regn i løpet av sommeren, men det var det dessverre ikke, sier hun.

Derfor har Inspiria lagt opp til et tettpakket høstprogram, som blant annet inneholder luktforskning på råvarer fra Østfold.

I tillegg skal både Halloween og jul markeres med egne aktiviteter på vitenskapssenteret.

– Jeg tror at med den intensiteten og aktivitetene vi legger opp til her så er det mange grunner til å besøke Inspiria alle helger gjennom hele høsten. Det tror jeg vil slå positivt ut.

Stort sett østfoldinger

Opplevelsessenteret har tidligere sagt at de ønsker seg flere besøkende fra andre deler av landet. Det har ifølge markedssjefen ikke slått til ennå.

– I og med at vi har hatt et lavt besøkstall i år på grunn av det gode været har vi ikke fått helt klare fakta rundt dette.

– Men det ser ut som besøkstallene er ganske like fjoråret i forhold til hvor mange som kom fra utenfor Østfold, sier Ferguson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Testet positivt på testosteron

    Ishockeyspilleren Marcus Bryhnisveen testet positivt på syntetisk testosteron. Det forteller hans advokat Morten Justad Johnsen til VG. 23-åringen fastholder ifølge advokaten at han ikke skjønner hvordan han har fått i seg stoffet.

  • Hærverk på kapell

    Mysen kapell i Eidsberg har i løpet av helgen vært utsatt for hærverk. En dør er tagget ned og ødelagt melder politiet.