NRK Meny
Normal

Inspiria fikk internasjonal byggepris

Tildelt prestisjetunge Prime Property Award i Tyskland.

Inspiria Science Center i Sarpsborg vant prestisjetung byggepris.

Det ett år gamle vitensenteret fikk i dag den prestisjefylte Prime Property Award - som er en slags byggebransjens Oscarutdeling - fordi bygget er spesielt bærekraftig bygget - et såkalt passivhus.

– Det er et fantastisk bygg, som ikke bare er flott å se på, men det inneholder også gode tekniske løsninger. Blant annet på energisiden. Det inneholder mye miljøvennlige valg og er et foregangsbygg på alle måter, sier administrerende direktør i Inspiria Science Center, Geir Endregard.

Det er koblingen mellom teknikk og brukervennlighet som gjør Inspiria unikt, i følge juryen bak prisen. Arkitekten bak bygningen får mye av æren for resultatet.

Dette viser at Inspira har blitt et bygg, som vekker internasjonal oppmerksomhet, sier Endregard.

– Dette er fantastisk morsomt og det er gøy at det er en internasjonal ekspertjury som bekrefter det vi selv har visst.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.