NRK Meny
Normal

Inspiria fikk internasjonal byggepris

Tildelt prestisjetunge Prime Property Award i Tyskland.

Inspiria Science Center i Sarpsborg vant prestisjetung byggepris.

Det ett år gamle vitensenteret fikk i dag den prestisjefylte Prime Property Award - som er en slags byggebransjens Oscarutdeling - fordi bygget er spesielt bærekraftig bygget - et såkalt passivhus.

– Det er et fantastisk bygg, som ikke bare er flott å se på, men det inneholder også gode tekniske løsninger. Blant annet på energisiden. Det inneholder mye miljøvennlige valg og er et foregangsbygg på alle måter, sier administrerende direktør i Inspiria Science Center, Geir Endregard.

Det er koblingen mellom teknikk og brukervennlighet som gjør Inspiria unikt, i følge juryen bak prisen. Arkitekten bak bygningen får mye av æren for resultatet.

Dette viser at Inspira har blitt et bygg, som vekker internasjonal oppmerksomhet, sier Endregard.

– Dette er fantastisk morsomt og det er gøy at det er en internasjonal ekspertjury som bekrefter det vi selv har visst.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spyttet på ansatte

    En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet i natt, etter at mannen spyttet i ansiktet på ansatte ved Burger King i Halden. Da politiet ankom ble det berusede paret i 20-årene kranglete med politiet, og de er blitt anmeldt.

  • Valgte feil gir

    En uheldig sjåfør rygget inn i en politibil i Fredrikstad kl 3:30 i natt. Under en rutinekontroll ble en bil stanset av politiet. Sjåføren var edru og fikk kjøre videre, men satte ved uhell bilen i feil gir og rygget dermed på en politibil. Det blir ingen anmeldelse, og begge parter skrev skademelding.