Inspiria fikk internasjonal byggepris

Tildelt prestisjetunge Prime Property Award i Tyskland.

Inspiria Science Center i Sarpsborg vant prestisjetung byggepris.

Det ett år gamle vitensenteret fikk i dag den prestisjefylte Prime Property Award - som er en slags byggebransjens Oscarutdeling - fordi bygget er spesielt bærekraftig bygget - et såkalt passivhus.

– Det er et fantastisk bygg, som ikke bare er flott å se på, men det inneholder også gode tekniske løsninger. Blant annet på energisiden. Det inneholder mye miljøvennlige valg og er et foregangsbygg på alle måter, sier administrerende direktør i Inspiria Science Center, Geir Endregard.

Det er koblingen mellom teknikk og brukervennlighet som gjør Inspiria unikt, i følge juryen bak prisen. Arkitekten bak bygningen får mye av æren for resultatet.

Dette viser at Inspira har blitt et bygg, som vekker internasjonal oppmerksomhet, sier Endregard.

– Dette er fantastisk morsomt og det er gøy at det er en internasjonal ekspertjury som bekrefter det vi selv har visst.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikshald imponerte i futsal

    Det nyopprykkede laget Fredrikshald imponerte i eliteserien i futsal i dag. 140 tilskuere så haldenserne spille uavgjort 7-7 mot fjorårets seriemestere Sandefjord, skriver Halden Arbeiderblad.

  • Vurderer ordning for godstrafikk

    Regjeringen undersøker mulighetene for å innføre en økonomisk støtteordning som skal bidra til at godstrafikken blir flyttet fra veiene til jernbanen. – Dette er ting vi jobber med, sier statssekretær Anders B. Werp (H) i Samferdselsdepartementet.