NRK Meny
Normal

Planlegger seks uker med buss for tog

For andre sommeren på rad kan pendlere mot Oslo slippe unna mye kaos ved å ta ferie når det er anleggsarbeid på linjene. Slik blir det også i somrene fremover.

Buss for tog

BUSS FOR TOG: Sommeren 2016 var det alternativ transport for mange reisende som følge av anleggsarbeid på toglinjene. Slik blir det også i år.

Foto: Audun Braastad 5021, Audun Braastad / NTB scanpix

Britt-Johanne Wang

FÆRRE REISENDE: Britt-Johanne Wang i Bane NOR tror ferien kan og bør brukes til byggearbeider på toglinjene også i fremtiden.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk/NRK

– Vi har blitt stadig bedre til å utnytte sommerukene til å få gjort arbeid, sier kommunikasjonsrådgiver Britt-Johanne Wang i Bane NOR til NRK.

I dag sendte de sammen med NSB en pressemelding der det beskrives hvordan arbeidene rundt Oslo S vil påvirke de reisende gjennom sommeren.

Blant annet vil strekningene mellom Oslo S og Ås og Oslo S og Mysen være stengt i seks uker fra uke 26. De reisende vil bli tilbudt buss- eller T-banetransport i stedet.

Ba folk ta ferie

Gina Scholz

INFORMERER: Gina Scholz i NSB er opptatt av at reisende er klar over at det blir annerledes å reise i sommer.

Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK

De siste årene har Bane NOR (tidl. Jernbaneverket) i stadig økende grad brukt sommerukene til å utbedre toglinjene.

Sist sommer gikk NSB ut med en oppfordring til folk om å ta hjemmekontor eller legger ferien til periodene da anleggsarbeidene på toglinjene skapte mest problemer.

Ettersom anleggsperioden i år er så lang som seks uker, ønsker ikke NSB å gi en direkte oppfordring til folk om å legge ferien til disse ukene.

Når togene ikke går, oppfattes ofte situasjonen som kaotisk for de reisende. NSB forsøker å begrense problemene ved å informere tydelige. Derfor er kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz opptatt av at folk skal være klar over at det kan bli endringer som påvirker de reisende.

– Kundene må selv få velge hvordan de legger dette opp. Men det er viktig at de er klar over at det er mye arbeid i mange uker, og at det påvirker hvordan de reiser, sier Scholz i NSB.

Flere år fremover

Det er planlegging for innføringen av Follobanen til Oslo S, samt fornyelse av sporvekslere, som skal gjøres i sommer.

Grunnen til at anleggsarbeidene legges til sommeren, er at det er færre reisende enn ellers i året.

Mye tyder på at anleggsarbeider vil legges til sommerukene også i årene som kommer, og at pendlerne derfor med fordel kan styre ferien etter når Bane NOR skal gjøre anleggsarbeid.

– Dette prosjektet er ferdig i sommer, men Follobanen vil fortsette å bygge på Oslo S frem til 2021, sier Wang.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny keeper til Sarpsborg

    Jorge Miguel Vieira er ny keeper på Sarpsborg 08. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Til daglig spiller portugiseren for Ørn Horten, men tar over i Sarpsborg etter Anders Kristiansen, som går til belgisk fotball i slutten av juli.

  • -Bra for både pasienter og ansatte

    Den foreslåtte utvidelsen av akuttmottaket ved sykehuset på Kalnes vil gi gode forhold både for de ansatte og pasientene. Det mener foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved Sykehuset Østfold, Anita Talåsen Granli. Akuttmottaket kan bli utvidet med over 600 kvadratmeter og skal koste rundt 50 millioner kroner.