Hopp til innhold

Planlegger motorsportmuseum i Spydeberg

Har du lyst til å se nærmere på bilen Petter Solberg vant Rally-VM med i 2003. Det kan bli mulighet for det dersom planene om et motorsportmuseum i Petters hjemkommune Spydeberg blir realisert.

Petter Solberg og kartleser Phil Mills feirer VM-seieren i 2003

Petter Solberg sammen med kartleser Phil Mills med bilen som sikret seier i Rally-VM i 2003.

Foto: Darren Staples / Reuters

En ideskisse som er lagt fram viser at området ved Spydeberg stasjon kan få 100 nye leiligheter. Og altså et rallymuseum.

Rom eiendom, som har utviklet barcode-området i Oslo med høyhus på rekke og rad foran sentralbanestasjonen, samarbeider nå med Spydeberg kommune om å utvikle stasjonsområdet.

Planlagt i flere år

Leder for regionrådet i indre Østfold, Knut Espeland

Ordfører Knut Espeland har tro på planene om rallymuseum.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

– Det er en kjent sak at Petter Solberg har lenge vært i dialog med Melkestasjonens venner med tanke på et bilsportsmuseum der han kunne vise fram sine kjøretøyer og sine prestasjoner og spennende eventyr han har vært med på. Det er noe vi arbeider videre med i samarbeid med Melkestasjonens venner og Petter Solberg for om mulig å kunne tenke i den retningen, sier ordfører Knut Espeland i Spydeberg.

Rallyføreren har selv 40 biler, mange kjøredresser, trofeer og premier. Det meste står nå på herregården hans i Torsby i Sverige.

Uviss skjebne for melkestasjonen

I mange år vært mye fram og tilbake om melkestasjonen skal rives eller bevares.

– Da vi kom i dialog med Rom eiendom var de tydelige på at de ønsker å se på muligheten for å kunne videreutvikle melkestasjonen og kombinere dette med gammelt og nytt, forteller Espeland.

Ideskissen «Pir 2» har laget for Spydeberg kommune og Rom eiendom viser 100 boenheter sør for stasjonen og det er også satt av plass til næring og parkeringsplasser. Espeland sier at planen er å etablere et utviklingselskap og begynne planarbeidet i løpet av et halvt år.

Espeland er også optimistisk med hensyn til finansieringen:

– Rom eiendom har muskler og er en veldig flott samarbeidspartner som ikke bare kan planlegge men også gjennomføre, sier ordføreren.