NRK Meny
Normal

Petter Solberg holder tredjeplassen

Petter Solberg trygger tredjeplassen i Rally Australia – Henning mistet grepet om fjerdeplassen.

Petter Solberg. Rally Australia

Petter Solberg har hatt blandede resultater i dagens fartsetapper i Rally Australia.

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / Afp

Petter Solberg startet dagen som nummer tre sammenlagt og var realistisk sett den eneste som virkelig kunne true Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen i Rally Australia.

Men problemer med bilen har gjort at han har slitt med å tette luken til de to Ford-kjørerne. Allerede etter dagens første fartsprøve fikk Solberg problemer med styringen i sin Citroën DS3.

– Bilen er veldig vanskelig å kjøre, jeg har overhodet ikke noe balanse. Vi må endre på noe nå, sa han til wrc.com

Henning mistet grepet

Etter dagens 10 fartsprøver ligger Petter fortsatt på tredjeplass, Latvala og Hirvonen.

Henning Solberg har falt ned på 13. plass, etter at han fikk problemer med bilen i dagens femte fartsetappe. Henning ligger nå 28.07.3 bak førsteplassen.

Det er fortsatt usikkert hva som var problemet med bilen til Solberg, men han ble nødt til å parkere tre kilometer fra mållinjen.

Les også:

Petter Solberg, som hadde mistet flere sekunder til teten i de foregående fartsprøvene, hentet inn verdifulle sekunder på Latvala og Hirvonen.

– Jeg er veldig fornøyd med bilen nå. Det er veldig interessant, jeg kunne presse hardt og ting vil bli bedre. Jeg føler meg veldig trygg, sa han til wrc.com.

Petter gjorde en feil på den sjuende fartsprøven som sørget for en kosmetisk skade på bilen. Men på fartsprøve nummer åtte kjørte han raskere enn både Hirvonen og Latvala.

På de to siste fartsetappene hentet han inn ytterligere fem tideler på førsteplassen, og ligger 59.5 sekunder bak Latvala.

– I dag har det vært skikkelig moro å kjøre. Jeg var litt skuffet etter de tre første prøvene, men så fikk vi bedre balanse i bilen og jeg kunne pushe ordentlig. I ettermiddag har jeg kunnet holde samme fart som de andre, og har virkelig kunnet vært med å fighte. Det er fortsatt 100km igjen av rallyet, og mye kan skje i morgen, sier Solberg i en pressemelding.

Raally Australia avsluttes med seks fartsprøver søndag.

Stillingen etter 10 fartsprøver:

1. J. LATVALA 2:43:47.4
2. M. HIRVONEN +22.7
3. P. SOLBERG +59.5
4. M. WILSON +5:53.7
5. K. AL QASSIMI +9:24.4
6. H. PADDON +13:29.2
13. H. SOLBERG +28:07.3

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg med tilskueroppgang

    Sarpsborg er det enste av topplagene i Eliteserien som har hatt en oppgang i antallet tilskuere fra i fjor. Det viser en oversikt VG presenter i dag. Så langt har det vært 411 flere tilskuere per kamp på Sarpsborg stadion i år. Både Rosenborg, Brann, Molde og Haugesund har hatt en nedgang.