NRK Meny
Normal

Pereira tror på Viking-seier

Sarpingen Thomas Pereira kjenner Viking bedre enn de aller fleste etter 12 år i klubben. Han tror gamleklubben vinner kveldens kamp mot Sarpsborg 08.

Thomas Pereira testimonial

Thomas Pereira er nå trener i Randaberg, men har en fortid i både Sarpsborg og Viking. Han tror laget fra Stavanger vinner kveldens kamp.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Thomas Pereira er fra Yven i Sarpsborg og spilte for Sarpsborg Fotballklubb i starten av karrieren, før han gikk videre til Moss og Viking - der ble han i 12 år.

Etter over 400 kamper for laget fra Stavanger kan man trygt si at Pereira kjenner klubben bedre enn de fleste. Han er overbevist om at Viking vinner kveldens kamp bunnduell.

– For Sarpsborg sin del, så hadde det vært en fordel om kampen hadde blitt spilt på den originalt oppsatte datoen. Da hadde Viking en dårlig periode, mens Sarpsborg var gode, nå er det helt motsatt, sier han.

– Jeg tror at Viking kommer til å vinne i dag.

NRKs fotball-ekspert Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken tror at Sarpsborg får det vanskelig mot Viking i kveld.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX
– Viking ser tøffere ut

Den oppfatningen deler også NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken. Han følger fotballen i Østfold tett og mener at Sarpsborg skal få slite mot et Viking som har hevet sine prestasjoner etter en vanskelig start.

– Det kommer til å bli vanskelig for Sarpsborg i denne kampen. Viking slet veldig lenge, men de er på gang igjen og har spilt bra de tre siste kampene. Viking ser mye tøffere ut nå enn for noen uker siden, sier han.

Les også:

Når kommer det til å løsne for Sarpsborg på bortebane?

– De marginene du har med deg og klarer å utnytte i kjente omgivelser på hjemmebane, sliter du ofte med å få med deg på bortebane. Det kommer til å ta tid før det løsner for Sarpsborg 08 og de klarer å ta poeng jevnt på bortebane.

Sarpsborg uten kapteinen?

Viking får midtbanespillerne Thomasz Sokolowski og Tommy Knarvik tilbake fra sine respektive lårskader til dagens kamp. De får imidlertid ikke starte kampen mot Sarpsborg, ifølge trener Åge Hareide.

– Det er veldig kjekt å ha de med igjen. De har nok litt for tynt grunnlag til å starte fotballkamper, men det hjelper voldsomt for bredden i troppen. Samtidig er det liten grunn til å bytte for mye nå, sier Åge Hareide til Aftenbladet.no.

Les også:

Ett bytte blir det allikevel i startelleveren til hjemmelaget. Valon Berisha starter på benken for første gang denne sesongen, mens lillebror Veton tar hans plass på laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åge Hareide og Valon Berisha

Valon Berisha blir plassert på benken av trener Åge Hareide. Lillebror Veton Berisha kommer inn på laget.

Foto: Jan KåÂre Ness / Scanpix

Sarpsborg 08 mangler fortsatt Øyvind Hoås etter ankeloperasjon. Det er også usikkert om kaptein Kjetil Berge og Magnar Ødegaard kan spille for gjestene på grunn av skade - begge stod over onsdagens trening.

Dermed kan det være duket for Berat Jusufi og Hugues Wembangomo i forsvaret til Sarpsborg.

Kampen mellom Viking og Sarpsborg 08 starter klokken 19.00 og du kan følge kampen spark for spark med NRK.

Følg Eliteserien med NRK Sport!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full jubel på tribunen

    De rundt 30 sarpingene på hjemmebanen til HNK Rijeka feiret ellevilt etter at laget deres vant.

    Sarpinger på kamp
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Se nyhetene fra Østfold 23:11

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.