RBK med heldig poeng i Stavanger

Rosenborg reddet flere ganger på streken, uten å lage egne sjanser. På overtid ble RBK snytt for straffe.

Kampen spark for spark - Viking - Rosenborg 0-0

RBK har mest grunn til å være fornøyd med 0-0 i Stavanger. RBK åpnet sterkest i første omgang, men uten å lage noen virkelig farlige sjanser.

Viking eide kampen den siste timen. Med unntak av et par halvsjanser var det nemlig hjemmelaget som var nærmest skåring.

RBK reddet på strek

Flere ganger måtte Rosenborg rydde unna på streken.

Etter 72 minutters spill fikk Johan Lædre Bjørdal (Viking) nok en stor sjanse på corner for Viking. En godt slått corner endte hos Lædre Bjørdal, som headet ballen mot mål, men nok en gang ble ballen reddet på strek.

Fem minutter før det fikk Viking corner ved Bertelsen. Denne gang ble ballen slått på bakerste stolpe, der Bjarnason headet den tilbake. Skogseid headet den ned til Veton Berisha, som styrte ballen mot mål, men tilslutt får Örlund reddet ballen på strek.

Mistet Rade Prica

– Det er en hel del her som jeg ikke synes noe om, som jeg skal snakke med gutta om senere, sa RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

– Vi trenger raskere tankere, raskere pasninger, sa Jönsson videre.

– Vi sleit da vi mistet Rade Prica. Mistet kanskje litt rytme.

Ingen straffe fra Staberg

Dommer Per Ivar Staberg hadde ikke blåst straffe så langt i sesongen. Han gjorde det ikke søndag heller, selv om han hadde sjansen - èn gang for hvert lag.

Viking-supporterne ville ha straffespark da Nevland ble tatt inne i feltet.

På overtid ville Tron Olsen ha straffe da innlegget hans traff en hånd i feltet.

Store sjanser

RBKs Bakenga og Vikings Landu Landu fikk hver sin sjanse tidlig i 2. omgang. Landu Landus sjanse var nok størst.

RBK-keeper Daniel Örlund måtte strekke seg helt ut for å ta Landu Landus harde skudd langs gresset etter 53 minutters spill. Vikings veteranspiss Erik Nevland rakk ikke returen.

Like før hadde Bakenga skutt rett på Jarstein fra 16-meteren.

Utnyttet Örlund-tabbe

I første omgang var Nevland var farligst på Viking stadion ved to anledninger, men uten å lage mål.

Etter 23 minutter plukket Vikings spiss Erik Nevland opp et dårlig utspill fra Örlund og stormet mot mål med RBK-forsvaret i hælene.

Örlund rettet opp feilen sin med å redde et brukbart skudd fra Nevland.

Enda nærmere var Nevland i det 41. minutt. Et innlegg ble headet ned av Vikings Birkig Bjarnason, men på to-tre meters hold klarte ikke Nevland å presse ballen under tverleggeren.

Viking - Rosenborg 0-0