NRK Meny
Normal

Hattestad nominert til Østfoldprisen


- Det er jo kjempehyggelig, det er moro å vite at folk setter pris på og legger merke til innatsen min, sier Ola Vigen Hattestad.

Ola Vigen Hattestad
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Ørje-gutten er en av 15 østfoldinger som er nominert til prisen hittil i år.

Nominasjoner

- Vi har blant annet fått inn forslag som Ola Vigen Hattestad fra Ørje, Karianne Kjærnes fra Jeløy og idrettslaget Tempo IL fra Moss, sier informasjonssjef i Østfold fylkeskommune Tone Stenbek.

- Det som blir satt som kriterier er at personen eller organisasjonen har lagt ned en innsats over lengere tid for å sette Østfold på kartet, forklarer hun.

Østfoldprisen blir i år utdelt for femte gang, tidligere har prisen gått til Petter Solberg, Vivi Haug, Mysen Røde Kors, Hans Jørgen Olsen og initiativtagerne bak Allsang på grensen.

100.000 kroner

Prisen deles ut en gang i året og er på kr 100.000, et diplom og et kunstobjekt som utformes spesielt til denne prisen av mossekunstneren Ari Ketting.

Prisvinneren kunngjøres i november og overrekkelsen finner sted på fylkeshuset i desember.

- Har du forslag på en kandidat eller flere. Send ditt begrunnede forslag til oss innen 15. oktober på e-post eller pr. post, oppfordrer Østfold fylkeskommune.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.