NRK Meny
Normal

Østfoldingene tar mer ekspressbuss

Årstallene fra Nettbuss viser en stor økning av busspassasjerer på Oslo-rutene.

Harald Fleisje - sjef Nettbuss Østfold

Sjef Harald Fleisje for Nettbuss i Østfold.

Foto: Kent Inge Olsen

Ekspressruta mellom Sarpsborg og Oslo har hatt en økning på 12 prosent i 2010, Oslorutene fra Hvaler og Fredrikstad øker med nærmere ni prosent.

– Dyrt å bruke bil

Og der det ikke øker holder trafikken seg på samme nivå, sier markedssjef Harald Fleisje i Nettbuss Østfold. Han tror det er flere grunner til at så mange reiser med buss-selskapet nå.

– For det første er det flere mennesker som reiser. Og da velger også flere å bruke buss. Så er det stadig flere som blir kjent med at tilbudet, sier Fleisje.

Flesje tror flere også ser den store kostnaden med å bruke bil, spesielt til Oslo, hvor det er dyre parkeringsavgifter og bompenger.

Nettbuss
Foto: NRK

Men dere tar ikke kunder fra toget da?

– Nei, hovedårsaken tror vi er at flere som reiser generelt, svarer Fleisje.

Eies av NSB

Nettbuss, som er heleid av NSB er Norges største og Nordens nest største busselskap med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet omsetter for omlag fem milliarder kroner i året og har 7.000 medarbeidere.

Fleisje er svært godt fornøyd med utviklingen i Østfold.

– Disse rutene har jo gått i mange år nå. Det ser ut som flere og flere blir oppmerksomme på det og velger å benytte seg av tilbudet. Vi har også vært ganske tydelig å fortelle at det er ganske billig å bruke ekspressbussen.

– Vi har hatt få og enkle budskap og det tror jeg folk har fått med seg, sier Fleisje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.