– På hjemmebane er det vi som skal styre

Ordkrigen mellom Fossefallet og Klanen er i gang før Sarpsborg 08 tar imot Vålerenga klokken 19. Følg kampen her!

Kjetil Frøne, leder i Fossefallet

SPENT: Fossefallet-leder Kjetil Frøne har ladet opp til årets første hjemmekamp på pub sammen med mange andre Sarpsborg 08-supportere.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har en god følelse, jeg ble veldig betrygget av den måten vi vant på i Tromsø. Jeg vet at vi møter et Vålerenga i form, men jeg mener dette er en kamp vi skal ta, sier lederen av Fossefallet, Kjetil Frøne til NRK.

Sammen med mange andre Sarpsborg 08-supportere lader han opp på Sportspuben i byen, og stemningen er god før årets første hjemmekamp.

– Jeg forventer at det er Sarpsborg som går ut i 120 og styrer dette. På hjemmebane er det vi som skal styre kampen, her er det vi som bestemmer, sier Frøne.

Utsolgt

Folksomt på Sportspuben i Sarpsborg før Sarpsborg 08 mot Vålerenga

FOLKSOMT: Det var trangt om plassene på Sportspuben i Sarpsborg i forkant av kampen mellom 08 og Vålerenga.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Sarpsborg stadion er utsolgt for første gang i klubbens levetid, og det betyr mer enn 5 100 tilskuere på tribunene. Det er på tide, mener supporterlederen.

– Nå har vi en klubb som gjør omtrent alt riktig, da skulle det bare mangle at folk møter opp på stadion.

Flere av dagens Sarpsborg 08-spillere har en fortid i Vålerenga, blant annet serbiske Bojan Zajic som scoret ett av målene i fjorårets 3-0-seier. Frøne tror på en reprise i år.

– Jeg tipper 3–0 vår vei, og Bojan scorer det siste. Tokstad og Wiig scorer de to andre.

– Uinteressant klubb

550 av dem som skal fylle tribunene tilhører Klanen, Vålerengas supportergruppe, og der er selvtilliten like høy som hos Fossefallet.

– Det blir en hyggelig busstur frem, og så blir det forhåpentligvis en ekstra hyggelig tur hjem igjen. Jeg tipper 2–0 til oss, sier talsmann Erling Rostvåg.

For å fyre opp stemningen litt ekstra poengterer han at han egentlig ikke bryr seg så mye om fredagens motstander.

Styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug

FORNØYD: Styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug, ladet opp sammen med supporterne før Vålerenga-kampen.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Jeg har ingen formening om Sarpsborg utover at de kommer fra et ganske lite sted og er en ganske uinteressant klubb. Sarpsborg 08 er først og fremst en middelhavsfarer vi skal slå.

Tror på kjempestemning

Styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug, er først og fremst glad for at det blir fullsatte tribuner på stadion i årets første hjemmekamp.

– Det er fantastisk gøy, og en av de målsettingene vi har hat. Vi har jo ikke så stor kapasitet, så vi mener vi bør greie det i alle kampene. Dette er en god start, og vi skal jobbe livet av oss for å greie det også i kampene fremover.

– Jeg tror det blir en forrykende fotballkamp. Det er to offensive lag som har startet bra, og jeg tror det kommer til å bli kjempestemning på stadion, sier Haug til NRK.