NRK Meny
Normal

Fullsatt Sarpsborg stadion vil se Bojan senke Vålerenga igjen

Forrige gang Sarpsborg 08 fikk besøk av Vålerenga ble Oslo-laget sendt hjem med 0–3 tap av en nesepekende Bojan Zajic. I kveld vil en fullsatt Sarpsborg stadion gjenta bedriften.

Bojan Zajic og Fossefallet

Bojan Zajic har blitt en helt for supporterne i Sarpsborgs supporterklubb Fossefallet. Her feirer han en scoring mot Lillestrøm forrige sesong.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Alt ligger rette for en folkefest på Sarpsborg stadion når hjemmelaget Sarpsborg 08 tar imot Vålerenga i eliteseriens andre runde i kveld.

Få timer før kampstart kunne daglig leder Richard Olsen i 08 nærmest fastslå at det blir utsolgt.

– Det er bare noen få billetter igjen, men med denne salgstakten så blir det fullt hus og en fest, sier han.

I tilsvarende kamp forrige sesong var det Sarpsborg 08 som beholdt de tre poengene etter mål av Franck Dja Djédjé og de tidligere Vålerenga-spillerne Aaron Samuel og Bojan Zajic.

Sistnevnte valgte å feire sin scoring ved å peke nese til Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Kjetil Rekdal og Bojan Zajic

Vålerengas trener Kjetil Rekdal (t.h.) kjefter på Sarpsborgs målscorer Bojan Zajic (t.v.) etter eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Vålerenga på Sarpsborg stadion forrige sesong.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Historisk kamp

Det gode billettsalget før kveldens kamp gjør at det går mot ny publikumsrekord for Sarpsborg 08 på hjemmebane.

Den nåværende rekorden ble satt mot Fredrikstad i 2010, da 4.935 tilskuere tok turen til Sarpsborg stadion. Kapasiteten på Sarpsborg stadion er 5.137.

– Vi har aldri hatt over 5000 i vår levetid i Sarpsborg 08, så dette blir en historisk aften. Vi har ventet på dette lenge. At vi det er Vålerenga med Klanen som kommer hit gjør at dette er den ene kampen i Østfold du må få med deg i år.

Godt forhold til Klanen

Richard Olsen

Daglig leder Richard Olsen forventer at det blir utsolgt mot Vålerenga i kveld.

Foto: Sarpsborg 08

Kveldens kamp er faktisk den eneste kampen denne runden som involverer to lag som åpnet sesongen med tre poeng.

Richard Olsen sier at klubben og byen er inne i en veldig positiv utvikling når det gjelder fotballinteressen, noe man har merket godt de siste dagene.

– Også hjalp det på at vi tok tre poeng mot Tromsø i første kamp, og at vi møter trekkplasteret Vålerenga.

Klanen har fått 540 billetter og kommer med mye folk. Blir det ekstra vakthold på grunn av det?

– Vi har nok vakter, men vi er uansett trygge på at det skal gå helt bra. Vi har alltid hatt et veldig godt forhold til Klanen, sier Olsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.