Ordførerfrue (og stortingspolitiker) starter blogg

Østfold kan allerede skryte av at en av landets aller største bloggere kommer fra fylket. Nå får "Fotballfrue" Caroline Berg Eriksen konkurranse fra litt uventet hold.

Ingjerd Schou

Stortingspolitiker og ordførerfrue Ingjerd Schou har startet å dele små glimt fra hverdagen sine med følgere på Facebook.

Foto: Østfold Høyre

Hun er bedre kjent som stortingspolitiker og er tidligere sosialminister. Nå tar Ingjerd Schou opp kampen om bloggtronen med bloggen "Ordførerfrue".

– Jeg tror nok ikke jeg har sjans på bloggtronen, sier en lattermild Ingjerd Schou til NRK.

– Men det kan jo hende jeg treffer noen andre ordførerfruer der ute som har lyst å være venn med meg. Noen som vil dele noen erfaringer om hvordan det er.

Ingjerds mann, Petter Schou (H), tok over ordførerkjedet i Spydeberg i høst. De har snart vært gift i 40 år. Nå deler fruen bilder fra kontoret på sin Facebookside. Saken ble først omtalt av Smaalenenes Avis.

– Jeg tror nok ektemannen setter mer pris på fruen enn ordførerfruen, akkurat som jeg setter mest pris på han som ektefelle enn som ordfører. Jeg vet at han tar bloggen med et smil.

Ikke en politisk blogg

På bloggen vil Schou vise at hun har mer å by på enn bare politiske utspill.

– Jeg har en vanlig Facebookside som jeg i all hovedsak bruker til politikk. På bloggen blir det mer personlig og humoristisk, men også litt alvorlig fordi det er noe med å være raus mot hverandre og faktisk stille opp i den oppgaven som man som ektefelle har tatt på seg, forteller Schou.

Ordførerfrue på ordførerens kontor

Ingjerd Schou har lagt ut dette bildet fra ordførerens kontor i Spydeberg på Facebook.

– Rollen som ledsager har mannen min hatt i mange år, nå er det min tur til å backe opp han.

Spydeberg kommune ligger nord i Østfold, mot grensen til Akershus. Befolkningen er på rundt 5700 mennesker i kommunen som har fostret idrettspersonligheter som Petter Solberg og lillebror Henning Solberg, og nå kanskje en ny bloggstjerne. Schou er ikke redd for å harselere litt med bygdelivet.

– Jeg kan godt harselere litt med Spydeberg, men det er bare godhjerta. Dette er en av de flotteste bygdene vi har i Østfold!

Inspirert av de moderne fruene

– Jeg har vokst opp med at vi hadde prestefruer, legefruer, lensmannsfruer og så videre. Det er jo sånn at man blir aldri noe i egenskap av noen andre lengre. Men så har vi fått den moderne varianten med fotballfruer og lignende, og da tenkte jeg at jeg måtte skaffe meg domenet ordførerfrue.no når mannen min ble ordfører.

Som sagt så gjort, domenet ble sikret for rundt 70 norske kroner. Stortingspolitikeren fra Østfold sitter for tiden i Kommunal- og forvaltningskomiteen. Hun vil likevel ha tid til å dele både oppskrifter og antrekk på bloggen sin.

Ingjerd Schou, Thorbjørn Røe Isaksen og Inger-Christin Torp

Ingjerd Schou, her med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, men bloggen skal handle om livet som ordførerfrue, ikke politikk.

Foto: Hermund Lybekk Kjernli / NRK

– Det kan være det dukker opp hvordan ordførerfruen må kle seg når jeg av og til skal være representativ ledsager, ler Schou.

– "Fotballfrue" har sin greie med hvordan livet med en fotballspillende ektemann er, mens jeg vil dele forklevarianter, kaffe- og te-varianter og hvordan man stiller opp for hverandre. Jeg må finne min egen form.

Schou satser likevel ikke på å få millioninntekt på bakgrunn av bloggen, slik som enkelte bloggere i Norge gjør.

– Det blir nok ingen stor inntektskilde, om ikke det skulle dukke opp en kaffeprodusent som vil jeg skal advertere for en spesiell kaffetype, avslutter Schou humoristisk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Væpnet aksjon i Halden

    Det har vært en væpnet aksjon på Bergheim i Halden. Et stort antall polititjenestemenn skal ha aksjonerte mot et hus like i nærheten av Bollerød barnehage, ifølge Halden Arbeiderblad. Fire personer pågrepet på to steder. Ifølge politiet skal de jevnlig over tid ha mottatt penger som var utbytte fra en straffbar handling.

  • Knivdrept er fra Mysen

    Mannen som ble knivdrept på Majorstuen i går er fra Mysen, melder Smaalenenes Avis. Avdøde er en ung mann i 20-årene. Ingen er pågrepet i saken. Avdøde er ikke kjent for politiet fra før.

    Politiet jobber på stedet etter knivstikking på Majorstuen
    Foto: Thomas Marthinsen / NRK