NRK Meny
Normal

Oppsving for Gamlebyen i Fredrikstad

Spesielt er det handelsstanden som merker den positive pågangen.

Gamlebyen, Fredrikstad

De to siste årene har Gamlebyen i Fredrikstad opplevd flere besøkende.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det er de to siste årene at Gamlebyen i Fredrikstad har opplevd flere besøkende.

Kultursatsing med suksess

Ifølge daglig leder ved Gamlebyen Gjestgiveri, Torill Frydenlund, er det satsingen på kultur som har vært drivkraften bak oppgangen.

- Vi ser økt aktivitet i Galmebyen, og jeg tror virkelig at det råder optimisme blant de fleste som driver virksomheter her, sier Frydenlund.

Og Frydenlund får støtte fra Jimmy Olsen i Månefestivalen. Han tror også satsing på kultur de siste årene har båret frukter for Gamlebyen.

- Når folk kommer til arrangementer i Gamlebyen, så ser de hvor attraktivt bydelen er i seg selv som arena. Alt fra teater og konserter til friluftsspill har blitt arrangert og har dratt folk til gamlebyen.

- Tre gode grunner til oppgangen

Festivalsjef for Månefestivalen Jimmy Olsen

Jimmy Olsen i Månefestivalen tror kultursatsing er årsaken til oppsvinget i Gamlebyen i Fredrikstad.

Foto: Stephan Reis/NRK / NRK

Ifølge Jimmy Olsen er det tre hovedårsaker til oppsvinget hos de næringsdrivende i Fredrikstads unike bydel.

- For det første har vi satset på store kulturarrangementer som Månefestivalen og store konserter. For det andre har vi utvidet det ukentlige fri-markedet med salgsboder i Gamlebyen, til søndag også, og ikke bare lørdager slik det var tidligere.

- Og for det tredje har vi fått et nytt overnattingssted i tillegg til Gamlebyen pensjonat som har slått virkelig positivt ut, sier Olsen til NRK Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Varetektsfengslet for drapsforsøk

    Den antatte knivstikkeren på Krapfoss fra fredag er siktet for drapsforsøk. Han ble varetektsfengslet for to uker i går ettermiddag på grunn av faren for bevisforspillelse, bekrefter politiadvokat Anette Steen. Det er så langt ikke kjent om kjennelsen blir anket. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

    Knivstikking i Moss
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.