NRK Meny
Normal

Oppsving for Gamlebyen i Fredrikstad

Spesielt er det handelsstanden som merker den positive pågangen.

Gamlebyen, Fredrikstad

De to siste årene har Gamlebyen i Fredrikstad opplevd flere besøkende.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det er de to siste årene at Gamlebyen i Fredrikstad har opplevd flere besøkende.

Kultursatsing med suksess

Ifølge daglig leder ved Gamlebyen Gjestgiveri, Torill Frydenlund, er det satsingen på kultur som har vært drivkraften bak oppgangen.

- Vi ser økt aktivitet i Galmebyen, og jeg tror virkelig at det råder optimisme blant de fleste som driver virksomheter her, sier Frydenlund.

Og Frydenlund får støtte fra Jimmy Olsen i Månefestivalen. Han tror også satsing på kultur de siste årene har båret frukter for Gamlebyen.

- Når folk kommer til arrangementer i Gamlebyen, så ser de hvor attraktivt bydelen er i seg selv som arena. Alt fra teater og konserter til friluftsspill har blitt arrangert og har dratt folk til gamlebyen.

- Tre gode grunner til oppgangen

Festivalsjef for Månefestivalen Jimmy Olsen

Jimmy Olsen i Månefestivalen tror kultursatsing er årsaken til oppsvinget i Gamlebyen i Fredrikstad.

Foto: Stephan Reis/NRK / NRK

Ifølge Jimmy Olsen er det tre hovedårsaker til oppsvinget hos de næringsdrivende i Fredrikstads unike bydel.

- For det første har vi satset på store kulturarrangementer som Månefestivalen og store konserter. For det andre har vi utvidet det ukentlige fri-markedet med salgsboder i Gamlebyen, til søndag også, og ikke bare lørdager slik det var tidligere.

- Og for det tredje har vi fått et nytt overnattingssted i tillegg til Gamlebyen pensjonat som har slått virkelig positivt ut, sier Olsen til NRK Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.

  • Veien ryddet etter trafikkuhell

    Bilene er fjernet etter et trafikkuhell på riksvei 111 ved Vesten i Fredrikstad. En bil kjørte på en annen bakfra, men det skal ikke ha vært personskader.