NRK Meny
Normal

– Drapsofferet ble påført 21 cm dypt kutt

Mannen som er tiltalt for å ha drept sin tidligere samboer på Lisleby må møte i retten i november.

Drap Fredrikstad

Politiet rykket 13. januar ut til en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. I leiligheten fant de en hardt skadd kvinne. Kvinnen døde senere av skadene.

Foto: Jensen, Tom-Egil / NTB scanpix

En 51 år gammel mann må møte i Fredrikstad tingrett 11. november tiltalt for drapet på sin tidligere samboer i en leilighet på Lisleby i januar i år.

I tillegg til drapstiltalen er den 51 år gamle mannen tiltalt for å ha knivtruet et mannlig familiemedlem av drapsofferet.

Ifølge tiltalen skal tiltalte ha gått mot mannen med en kniv i hver hånd og rettet knivene mot ham. Drapsofferet skal da ha gått mellom de to for å roe ned sin tidligere samboer, men hun ble selv knivstukket og drept.

– Min klient erkjenner ikke skyld i saken, sier mannens forsvarer John Christian Elden til NRK.

Les også:

Dypt kutt i brystet

Det var rundt midnatt 13. januar i år at politiet rykket ut til en leilighet i Søren Klæboes vei på Lisleby i Fredrikstad. Da politiet tok seg inn i boligen, fant de en alvorlig skadet kvinne.

Ambulansepersonell var raskt på stedet og startet livreddende førstehjelp. Den 35 år gamle kvinnen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene.

Ifølge tiltalen ble drapsofferet stukket gjentatte ganger med kniv, blant annet i høyre skulder/bryst, slik at hun ble påført et 21 centimeter dypt kutt som gikk inn i høyresiden av hjerteposen og hovedpulsåren.

Det var slektningen hennes som først klarte å varsle fra om de dramatiske hendelsene.

Les også:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drap i Fredrikstad

Den 35 år gamle kvinnen ble drept i en leilighet i Søren Klæboes vei på Lisleby.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Granskes av spesialenheten

Spesialenheten for politisaker bestemte på eget initiativ å granske saken, ettersom det ifølge politiets egne logger skal ha tatt 1 time og 20 minutter fra politiet fikk melding om knivtrusler til de tok seg inn i den aktuelle leiligheten.

Det skal også ha tatt 38 minutter fra bevæpnet politi ankom adressen, til tjenestemenn først rykket inn i leiligheten der den 35 år gamle kvinnen lå med dødelige skader.

– Saken er påbegynt, men jeg kan foreløpig ikke anslå når den er ferdigbehandlet, sa juridisk rådgiver i Spesialenheten, Rune Fossum til Fredriksstad Blad i juni.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.