NRK Meny
Normal

Skjerpet straff for Lislebydrapet

Straffen ble skjerpet til 13 års fengsel for den 51 år gamle mannen som ble funnet skyldig i å ha drept samboeren sin på Lisleby i Fredrikstad i januar i fjor.

Drap i Fredrikstad

Lagmannsretten skjerpet straffen for Lislebydrapet.

Foto: Magnus Brenna-Lund

I Fredrikstad tingrett ble mannen dømt til fengsel i 12 år. Ankesaken gikk for Borgarting lagmannsrett i forrige uke, etter at mannen hadde anket tingrettens dom.

Hevdet stikket var et uhell

Mannen innrømmet ikke å ha drept samboeren da lagmannsretten behandlet saken mot ham, han hevdet at han hadde stukket henne ved et uhell. Mannen erkjente straffskyld for et punkt i tiltalen som gikk på å ha truet en mann med kniv.

På torsdag var det klart at også lagmannsretten mente mannen var skyldig i drapet.

I dag er straffeutmålingen offentliggjort, og lagmannsretten har dømt mannen til fengsel i 13 år. Mannen er også dømt til å betale moren 200.000 kroner i oppreisning og 57.000 kroner til dekning av utgifter.

Hadde flyttet ut samme uken

Det var sent på søndag 13. januar i fjor en kvinne ble drept i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Noen dager tidligere hadde kvinnen flyttet fra samboeren sin og hjem til sin mor.

Denne søndagen snakket kvinnen med samboeren på telefon, og avtalte å møtes i leiligheten for å snakke sammen. Moren var redd noe skulle skje, og ba om at en venn av kvinnen skulle bli med på møtet.

Mens de var der, gikk 51-åringen inn på soverommet og hentet en pose. Han tok to kniver ut av posen, og truet vennen som var med. Denne rømte fra leiligheten og ut av huset.

21 cm dypt stikk

I lagmannsretten innrømmet mannen at han hadde veivet med knivene og stukket samboeren ved et uhell fordi hun kom raskt mot ham.

Lagmannsretten kom fram til at mannen hadde stukket henne med forsett. Kvinnen var stukket i alt åtte ganger, og retten var ikke i tvil om det var brukt nokså stor kraft i stikkene. Det dødbringende stikket var 21 cm dypt.

Lagmannsretten fant ingen formildende omstendigheter ved saken. Derimot mener retten at det er straffeskjerpende at det handler om et partnerdrap.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund påkjørt av tog

    En hund, trolig en jakthund, er påkjørt av toget mellom Spydeberg og Askim. Politiet melder at de tar hunden med til veterinær for å sjekke om den er chippet.

  • Råkjører mistet førerkortet

    En 19 år gammel bilfører ble fratatt førerkort på E6 ved Sollie, melder politiet. Farten ble målt til 145 km/t i 100-sonen.