Ny generalinspektør for Luftforsvaret innsatt på Rygge

Brigader Per Egil Rygg ble i dag innsatt som generalinspektør for Luftforsvaret med generalmajors grad.

Påtroppende og avtroppende generalinspektør i Luftforsvaret

Påtroppende generalinspektør i Luftforsvaret Per Egil Rygg (t.v.) og avtroppende Finn Kristian Hannestad.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

Innsettelsen ble gjennomført ved en høytidelig seremoni med overflyvning av F-16 jagerfly på Rygge flystasjon i morges.

Brigader Per Egil Rygg ble utnevnt til generalmajor og generalinspektør for Luftforsvaret i statsråd 14. mars 2014.

– Generalmajor Rygg burde være kjent for alle dere, siden han kommer stillingen som sjef for Luftoperativt inspektorat. Han kjenner selvfølgelig Luftforsvaret meget godt allerede, sa Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen under innsettelsen.

Ser frem til jobben

Per Egil Rygg startet sin karriere i Luftforsvaret i 1983 som flyger på F-16. Han har vært vingsjef, skvadronsjef, gruppesjef og luftvingsjef for 132 luftving i Bodø mellom 2007 og 2012.

Generalinspektør Luftforsvaret

Avtroppende generalinspektør Finn Kristian Hannestad holdt tale.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

Han fikk i tillegg oppdraget med å lede Forsvarets del av havarikommisjonen etter flyulykken på Kebnekaise 15. mars 2012.

– Han kjenner de operative krav som stilles til Luftforsvaret meget godt, og har alle forutsetninger for å påta seg de oppgavene og utfordringene som ligger i tiden fremover, fortsatte Bruun-Hanssen.

Den nye generalinspektøren sier til NRK at han ser frem til å lede Luftforsvaret videre i den store omstillingen de nå er midt oppe i.

– Dette er noe jeg virkelig gleder meg til, men samtidig er jeg veldig ydmyk for oppgaven. Luftforsvaret er inne i en svært krevende prosess. Det er faktisk den største endringen siden Luftforsvarets opprinnelse. Dette er krevende og går over veldig mange år. Men vi er en organisasjon som er vant til å håndtere ting på en effektiv og rask måte, og det skal vi fortsette med.

Created by InfoDispatcher

Flere nyheter fra NRK Østfold

Nettmobbing er et større problem en hva mange tror, og det gjelder å ha fokus på det hver dag. Det mener ungdommene på Frederik II videregående skole i Fredrikstad.
Laster kart, vennligst vent...

Hva gjør Råde? Fylkesmannen mener kommunen har valget mellom storkommuner dominert av Fredrikstad eller Moss - men de får ikke være alene.

Fylkesmannen foreslår fem storkommuner i Østfold

Fem storkommuner i Østfold vil være naturlig, mener fylkesmann Trond Rønningen. Han legger frem sitt forslag til fremtidig kommunestruktur nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: