NRK Meny
Normal

Ny danske klar for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 har signert en kontrakt med den danske målvakten Lasse Heinze.

Lasse Heinze

Lasse Heinze har signert en kontrakt med Sarpsborg 08.

Foto: FC Midtjylland

Den 29 år gamle dansken kommer fra spill i danske FC Midtjylland og har signert en kontrakt ut året med Sarpsborg 08.

Heinze ble seriemester i Danmark forrige sesong. Det skjedde riktignok uten at han spilte en eneste seriekamp, og han ønsket et bytte til Sarpsborg for å få mer spilletid.

– Jeg har ikke helt fått sjansen i FC Midtjylland og derfor følte jeg at dette var en mulighet til å få karrieren litt i gang igjen. Det blir spennende og jeg ser frem til å ta fatt på denne nye utfordringen, sier han i en pressemelding.

Sportssjef Thomas Berntsen er fornøyd med å ha en ny keeper på plass.

– Etter at Quentin Westberg forsvant trengte vi en keeper og da fikk vi denne muligheten. Han er en keeper med flere hundre kamper på et høyt nivå i Danmark og vi har fått gode referanser fra de danske spillerne i klubben vår. Han kommer inn og styrker spillergruppa, og vil være i en konkurransesituasjon med Duwayne Kerr.

Nødvendig med keeper

Nevnte Westberg var i realitetet enig med sarpingene om en ny kontrakt på to og et halvt år, men familien hans ønsket ikke å flytte til Norge. Han signerte derfor med den franske Tours FC.

Førstekeeper Duwayne Kerr har kontrakt med klubben ut sesongen og har foreløpig valgt å takke nei til en ny kontrakt.

I tillegg skal unggutten Markus Stige begynne på Folkehøyskole til høsten og Christian Sukke er på utlån til Sogndal, uten at Sarpsborg 08 har mulighet til å hente ham tilbake.

Lasse Heinze blir den femte dansken i Sarpsborg 08. Fra før spiller Claes Kronberg, Steffen Ernemann, Oliver Feldballe og Patrick Mortensen for klubben.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fikk samfunnsstraff for vold

    Borgarting lagmannsrett har gjort om straffen for to sarpinger som er dømt for voldsbruk. De to er, sammen med tre andre, dømt for vold mot en mann i Sannesund i Sarpsborg i 2015. En 26 år gammel mann har fått endret straffen fra fengsel i åtte måneder til 240 timer samfunnsstraff. En 24 år gammel mann har fått endret straffen fra fengsel i et halvt år til 180 timer samfunnsstraff.

  • Varetektsfengslet for familievold

    En 40 år gammel mossing er varetektsfengslet for fire uker. Han er siktet for familievold, brudd på kontaktforbud, besøksforbud og skadeverk. Mannen avviste i retten at han har slått barna og hevdet at ekskona hadde kontaktet ham. Men Fredrikstad tingrett mener det er overveiende sannsynlig at han har begått de straffbare handlingene.