Hopp til innhold

Nekter for å ha svindlet nok en kvinne

– Han har lånt pengene, og de har han betalt tilbake, sier mannens forsvarer.

Video Nekter for å ha svindlet nok en kvinne

En Mosse-kvinne har anmeldt mannen for å ha svindlet henne for 15.000 kroner, men mannens forsvarer nekter for at det var svindel.

– Når man ser på anmeldelsen og ser på forklaringen, så fremgår det helt klart at han har fått låne pengene. Det var hans klare hensikt å betale tilbake pengene. Det har nå blitt gjort, sier mannens forsvarer, Harald Otterstad.

Dømt to ganger tidligere

Østfoldingen er dømt to ganger tidligere for bedrageri mot til sammen 16 kvinner. Kvinnene kom han i kontakt med på internett.

Han ble på ny siktet for bedrageri denne uka, etter at mossekvinnen anmeldte han. Mannen er nå løslatt og det er opp til påtalemyndighetene å vurdere om han skal tiltales på nytt. Otterstad tviler på at det skjer.

– Denne bestemmelsen krever hensikt, og jeg tror det kan bli en ganske stor øvelse for påtalemyndighetene å bevise at det forelå vinnings hensikt i denne saken.

Gjenkjente mannen i en avisartikkel

Anmeldelsen kommer fra en mossekvinne, som brått gjenkjente kjæresten hun trodde het Thomas i en avisartikkel søndag.

– Det var helt forferdelig. Jeg ble svimmel, bakken forsvant under bena på meg da jeg så artikkelen i avisa, sier hun.

34-åringen hun møtte via internett har to dommer for bedrageri mot til sammen 16 kvinner, og har sonet i fengsel.

– Det er jo ille at han bare kan fortsette og fortsette. Jeg håper han får en straff som virkelig svir denne gangen, slik at ikke flere blir svindlet, sier Pehrsen.

– Hadde ingen grunn til å ikke tro på ham

De planla en fremtid sammen, og hun ga ham penger til depositum på en bil.

– Jeg burde lyttet til magefølelsen min, men han var jo både snill og sjarmerende. Jeg hadde ingen grunn til å ikke tro på det han fortalte om jobben og livet sitt, sier hun.