NRK Meny
Normal

Millionsatsning på å få sykemeldte i arbeid

I dag ble rehabiliteringsavtaler til en verdi av 30 millioner kroner inngått.

Alderdom
Foto: Scanpix

Pengestrømmen har utgangspunkt i prosjektet "Raskere tilbake".

Rehabiliteringstilbud

– Med denne anskaffelsen har Helse Sør-Øst RHF etablert et godt og helhetlig tilbud for sykemeldte arbeidstakere. Ordningen betyr at arbeidstakere som er sykemeldte raskere kan få et rehabiliteringstilbud for å komme tilbake igjen i arbeid, sier Steinar Marthinsen, viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF.

Helse Sør-Øst har også etablert tilbud ved flere helseforetak og nye tilbud er under etablering.

Vurderes av fastlegen

Målgruppen er arbeidstakere som er helt eller delvis sykemeldt, eller som står i fare for å bli det.

Det er fastlegene som fortløpende vurderer hvilke pasienter som kan ha nytte av ordningen og henviser disse til spesialisthelsetjenesten

De 30 millionene Helse Sør-Øst kjøper tjenester for, er en del av Regjeringens bevilgning på 604 millioner, der Helse Sør-Øst RHF disponerer nær 160 millioner kroner.

Disse er med fra Østfold:

  • Bakke Senter for mestring og rehabilitering AS
  • Jeløy Kurbad

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kornhøsten i gang

    Norgesfor Råde mølle har fått inn årets første lass med korn, det er 2–3 uker tidligere enn normalt. Avlingen med høstsådd hvete til bonde Svein Erik Olsen var under halvparten av det han får et normalt år.

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.