NRK Meny
Normal

Mener overlege snoket i journal

Pasient ved Sykehuset Østfold føler seg krenket og mener en overlege ved en annen avdeling på sykehuset har snoket i journalen hans.

Helsetilsynet skal nå undersøke saken.

– Dersom det er tilfelle er det alvorlig. Pasienter skal ha tillit til helsetjenesten, og den tilliten blir brutt hvis man opplever at noen som ikke har noe med din helsetilstand å gjøre, går inn og ser i journalene, sier seniorrådgiver Knut-Fredrik Thorne.

Fikk mistanke

Pasienten skriver i en klage til Helsetilsynet at overlegen, som ikke hadde noe med han å gjøre, skal ha vært inne å kikket i journalen hans opptil flere ganger.

Pasienten ba om å få en utskrift av journalloggen da han fikk mistanke til at alt ikke var som det skulle.

– Da skal han ha blitt gjort oppmerksom på at en person skal ha vært inne å snoket i hans journal, forklarer seniorrådgiver i Helsetilsynet, Knut-Fredrik Thorne ut i fra hva pasienten har skrevet i sin klage.

Sykehuset Østfold ønsker ikke å uttale seg om saken, fordi den kun er til behandling hos Helsetilsynet.

– Svært personlige opplysninger

Journalen skal inneholde svært personlige opplysninger, som ikke skal være kjent for andre enn de legene som behandler han.

Helsetilsynet understreker på generelt grunnlag at det er ulovlig å snoke i andre pasienters journaler.

– Helsepersonell kan selvfølgelig lese i en journal når man har et tjenestlig behov for å lese opplysningene, men det er ulovlig dersom man gjør det uten grunn, forklarer Thorne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.