– Østfold er et fantastisk fylke med tanke på maten. Her kan man kjøpe grillmaten fra Hærland og Buer-lompe. Hvis du skal ha drikkevarer har du til og med et eget bryggeri. I tillegg har man jordbær fra Rygge og godteri fra Brynild, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til NRK.
Han er for tiden på sommerferie på Hvaler der han nyter lokale råvarer. Han håper flere østfoldinger vil gjøre det samme for å støtte lokale produsenter.
– Hvis vi som forbruker ønsker disse varene, bør vi være litt patriotiske når vi handler, sier han.
- LES:
Politikeren håper at flere velger norsk kjøtt og pølser på grillen i sommer. Han mener pris ikke bør være det viktigste når man handler inn.
– Man bør tenke på at det er flott at man har blant annet slakteriet på Hærland. Hvis vi ønsker å ha de arbeidsplassene og den verdiskapningen i eget fylke, må vi støtte det også. Mange synes nok det er trist den dagen det er borte.
– Det er 6000 mennesker i Østfold som jobber i matindustrien. Tenk på de lokale arbeidsplassene og spis østfoldmat, sier Slagsvold Vedum.
SP-lederen er opptatt av lokalmat fordi han mener det er viktig for Norge å ha en egen matkultur.
– Det definerer landets identitet. Å ha egen matproduksjon er også en sikkerhet. Det skaper trygghet og verdier.