NRK Meny
Normal

– Påstandene er synd for fotballen

Daglig leder Øyvind Strøm i Østfold Fotballkrets synes Moss gjøre det eneste riktige når de tar kampfiksingspåstandene fra fotballagent Knut Høibraaten på alvor.

Øyvind Strøm halvprofil

Daglig leder Øyvind Strøm i Østfold Fotballkrets. Her under en J19 landskamp mellom Norge og Skottland tidligere i år.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Det er i boka «Fotballagenten» at tidligere fotballagent Knut Høibraaten forteller at han i 2006 ble tilbudt 800 000 av en mann, for å sørge for at Moss tapte førstedivisjonsoppgjøret mot Aalesund med minst tre mål.

Han takket nei til tilbudet, men er sikker på at noen andre ble fristet av pengene, ettersom Moss tapte kampen 0–5.

Påstandene skader omdømmet til norsk fotball, mener daglig leder Øyvind Strøm i Østfold Fotballkrets.

– Vi registrerer at slike påstander har kommet, og det er synd for fotballen. Det danner grunnlag for spekulasjoner. Det er ikke lenge siden vi hadde en stygg sak i norsk fotball, så denne typen påstander fyrer opp under mistenkeliggjøring rundt redeligheten i fotballen.

Saken Strøm henviser til er saken der flere spillere og lag ble trukket inn i en omfattende kampfiksingsetterforskning i 2012 og 2013.

Klubben etterforsker

Knut Høibraaten

Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten mener at en kamp mellom Moss og Aalesund i 2006 var fikset.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Moss Fotballklubb sendte fredag ut en pressemelding, der de forteller at de ikke har noen indikasjoner på at påstandene til Høibraaten er riktige. De tar likevel saken på største alvor.

«Det er alvorlig for Moss FK å bli fremsatt som part i kampfiksingssak og styret i Moss FK vil søke kontakt med de aktuelle som representerte klubben i den aktuelle perioden for å innhente informasjon fra disse vedrørende saken. Resultatet fra dette arbeidet sammenstilles i en konklusjon», heter det i uttalelsen fra styret i klubben.

Øyvind Strøm i fotballkretsen mener Moss gjør det eneste riktige når de undersøker påstandene.

– Det føler jeg nesten at de er forpliktet til å gjøre når denne typen påstander dukker opp. Det blir dessverre altfor enkelt bare å tilbakevise det. At Moss forsøker å grave til bunns i dette, og forhåpentligvis kommer frem til et svar som tilsier at påstandene ikke medfører riktighet, det synes jeg er bra.

NFF vil ha fakta på bordet

Strøm forteller videre at Østfold Fotballkrets ikke kommer til å ta saken videre.

– Dette er en sak som først og fremst må gå mellom forfatteren av boka og Moss Fotballklubb. Hvis det mot formodning skulle vise seg å være mistanke om at det har foregått noe ulovlig, så vil det i første rekke være en sak for Norges Fotballforbund (NFF).

NFF valgte tidligere denne uken å kalle inn forfatteren av boka Knut Høibraaten på teppet for å få alle fakta rundt påstandene om kampfiksing på bordet.

«Han vil bli bedt om å orientere om all informasjon han sitter på i saken, før det blir tatt stilling til hva som skjer videre», skriver forbundet i en pressemelding.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold
  • Spellemann til Cashmere Cat

    Cashmere Cat fra Halden får spellemannspris for beste popsolist for albumet «9» under utdelingen i konserthuset i kveld. Det melder nettsiden til Spellemansprisen.