Mener kritikerne ikke klarer å få opp «sommerstaven»

Aune Sand slår tilbake mot kritikken mot hans erotiske debutroman «Jordbærmus».

Aune Sand

Aune Sand sier at boken hans er det ypperste han klarer etter lang tid som kunstner. Han mener vi må ha mer positivitet i samfunnet.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Kunstneren Aune Sand debuterer som erotisk forfatter med boka «Jordbærmus».

– Det har vært en fanfare og en glede å få lov til å skrive. For meg som kunstner er det å få lov til å uttrykke meg, å få leke med ord og å glede mennesker det største.

– En vidunderlig blomstring

Aune Sand

Aune Sand ble kjent etter at han lagde filmen «Dis» i 1995.

Foto: Eeg, Jon / Scanpix

Sand ble først kjent da han lagde filmen «Dis» i 1995. Filmen ble slaktet og ble ufrivillig en kultsuksess. 20 år senere debuterer han som erotisk forfatter.

– Dette er det ypperste av hva jeg kan klare etter en lang tid som kunstner. «Jordbærmus» er en sommerprakt, vidunderlig blomstring og saftige, nydelige bryster, sier Sand.

– Det mest fantastiske for hele næringskilden i livet er denne fantastiske jordbærmusa som kvinnene går rundt og bærer på og som har en søthet og ynde som gjør at jeg står opp om morgenen og elsker livet.

Boka har allerede fått mye blest etter han la ut et utdrag sammen med et nakenbilde av kjæresten Marianne Aulie på Facebook.

Innlegget ble spredd, men ble for sterk kost for Facebook, som slettet det.

To store, saftige rompeballer danser i vinden.
Brystene hennes gynger opp og ned som om evigheten vil vise ynde. Solen slikker henne mens hun virvler rundt. Lårene, hoftene, ryggen når hun svaier og viser himmelen de 6 cm med rosa jordbær som glinser og glitrer som krystallene i en fjellside som når solen viser sin kraft. Hun er så våt som milliarder av regndråper som slåss om å være skjønnest. Alt vi ønsker er 6 cm med jordbær.

Utdrag fra «Jordbærmus»
Marianne Aulie og Aune Sand

Aune Sand sammen med kjæresten Marianne Aulie. De to har en datter sammen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Aldeles meningsløst

Smakebiten Sand la ut på Facebook har fått flere reaksjoner. VG har snakket med flere forfattere og bransjefolk som ikke er spesielt begeistret.

– Aune Sands litterære talent minner om hans talent som filmregissør. Jeg tror vel ikke han mener at vi skal ta dette alvorlig. Bare åpningssetningen «to store saftige rumpeballer danser i vinden» er i alle henseender ­– metaforisk, lyrisk, språklig – aldeles meningsløst, sier bokanmelder i VG, Tom Egeland til VG.

Til dette svarer Sand at vi bør ha mer positivitet i samfunnet.

– For oss som har vokst opp ute på en holme på Hvaler er det mest fantastiske å se to rumpeballer som gynger opp og ned, og bryster som ringer som kirkeklokker. Elskov på svabergene er jo det som fører generasjonene videre. Det aller mest fantastiske i dette livet er jo å se en naken kvinne, å se henne inn i øynene og få lov til å befrukte henne.

– Vi må bygge hverandre opp. Vi må takke vår Herre for at vi får lov til å vokse opp i et fritt og demokratisk land, og så må alle som ikke klarer å få opp sommerstaven sin, slutte med sånt, sier Sand til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.