Hopp til innhold

Matbilder til frustrasjon

Baard Næss i Skiptvedt er mannen som alltid gjør deg skuffa når du lager mat.

Matfotograf Baard Næss og kokk Magnus Sjøberg

Matfotograf Baard Næss i Skiptvedt.

Foto: Espen Evensen / NRK

I et fotostudio i Skiptvedt i Østfold jobber Baard Næss, sammen med kokken Magnus Sjøberg, med å fotografere bilder til å spise opp.

Matfotografen jobber - se kunstverkene av mat her

Spennende

Matfotograf Baard Næss og kokk Magnus Sjøberg

Kokk Magnus Sjøberg gir porsjonen en sirlig ansiktsløfning for fotografen.

Foto: Espen Evensen / NRK

- Hvis du får på litt skum der så blir det bra, sier Næss og peker bort på en porsjon som ser mer ut som et kunstverk enn en porsjon med hummer.

- Flisespikkeri kan en kalle det. Men han vet jo hva han gjør, og resultatet blir jo alltid utrolig bra. For meg som kokk er det veldig morsomt å jobbe med Baard, sier kokk Magnus Sjøberg.

I over 6 år har fotografen Næss tatt bilder til kokebøkebøkene du har hjemme på kjøkkenet, og reklameplakatene du blir fristet av når du er ute å handler. 

Vil inspirere

Vi følger nøye med i studioet i Skiptvedt mens fotografen jobber med å få maten til å se helt perfekt ut. Noen kamskjell er pyntet og lagt sirlig på en tallerken.

- Smør litt olje på kamskjellet i alle fall, sier fotografen før det blinker kraftig i blitzlampene, og maten foreviges.

- Men tar du ikke litt motet bort fra oss vanlige når vi skal lage denne maten hjemme på kjøkkenet?

- Nei jeg tror og håper ikke det. Jeg håper jo bildene skal være inspirerende, slik at du får lyst til å lage det du ser, sier Baard Næss.

Kokk Magnus Sjøberg og matfotograf Baard Næss

Fotograf Baard Næss ønsker å inspirere til matlaging med bildene sine. I seks år har han fotografert til kokebøker og reklameplakater.

Foto: Espen Evensen / NRK