Mads Østberg klatret til pallen i Sverige

To nordmenn er på pallen før siste dag av Rally Sverige.

Mads Østberg

Mads Østberg har kjørt seg opp i Rally Sverige og ligger på 3. plass før rallyets siste dag.

Foto: Citroën Racing

Mads Østberg fra Våler klatret fra 5. plass til 3. plass sammenlagt i løpet av de ni fartsprøvene som ble kjørt fredag.

– Jeg syns det har vært en bra dag. Vi har jo kjørt oss opp til en tredje plass! Men i tillegg har dagen handlet om å lære nye ting og å holde på den tredje plassen, sier Østberg i en pressemelding.

Finske Mikko Hirvonen startet dagen på delt 5. plass med nordmannen, men etter totalt 16 kjørte fartsprøver i svenskerallyet ligger Ford-føreren 19,7 sekunder bak Østberg.

– Det har vært en morsom fight med Mikko i dag, og vi har jo klart å rykke litt fra ham. Vi har klart å kontrollere dagen ganske greit, og når vi i tillegg setter noen bra tider, så er jeg ganske fornøyd med dagen, sier østfoldingen.

Les også:

Mikkelsen vil kjempe om seieren

Andreas Mikkelsen

Oslo-føreren Andreas Mikkelsen sier at han vil kjempe om seieren i Rally Sverige.

Foto: Volkswagen Motorsports
Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen er svært fornøyd med måten Rally Sverige har utviklet seg på.

Foto: Volkswagen Motorsports

Det er Jari-Matti Latvala som leder Rally Sverige foreløpig, men Andreas Mikkelsen ligger kun 3,6 sekunder bak før rallyets 130 siste kilometer skal kjøres – fordelt på åtte fartsprøver lørdag.

– Det har vært en fantastisk dag for oss, og jeg er veldig fornøyd med måten Rally Sverige utvikler seg på for min del. Jeg har fremdeles til gode å stå på pallen i rally-VM, og det er akkurat der jeg ville elsket å avslutte dette rallyet, sier Mikkelsen i en pressemelding fra Volkswagen.

Men med under fire sekunder opp til lagkameraten fra Finland vil nordmannen også gjøre det han kan for å stå igjen som vinner.

– Jeg er født og oppvokst som rallyfører, og seieren er innenfor min rekkevidde. Jeg forsøkte å holde presset oppe mot Latvala uten å ta for mange sjanser. Det har virkelig vært en balansegang, som vi har klart veldig bra, sier han.

Etter dagens fartsprøver ligger for øvrig Henning Solberg på en 7. plass sammenlagt, mens hans stesønn Pontus Tidemand ligger på plassen bak.

Rally Sverige resultater (16 av 24 fartsprøver):

1. J. LATVALA 1:48:47.6
2. A. MIKKELSEN +3.6
3. M. ØSTBERG +43.0

4. M. HIRVONEN +1:02.7
5. O. TANAK +1:08.7
6. K. MEEKE +2:31.2
7. H. SOLBERG +2:47.0
8. P. TIDEMAND +2:48.4
9. S. OGIER +3:38.4
10. E. EVANS +3:41.8