Hopp til innhold

Løs bolt førte til punkteringer

For andre gang på kort tid førte løse bolter i veibanen til at flere vogntog punkterte på E6.

Bolt skapte problemer på E6

Denne bolten førte til at flere vogntog punkterte på E6 i Østfold fredag morgen.

Foto: Lars Håkon Pedersen/Shemsi Bunjaku/NRK

Punktering på E6

Politiet vet ikke hva som er årsaken til punkteringene.

Foto: Anders Engen Sandén/NRK

Politiet fikk melding om de første punkteringene klokken 05.50 fredag morgen. Årsaken til punkteringene var lenge et mysterium for både politi og sjåfører, før svaret ble funnet like før klokken 11.00.

– På Skadalsbrua, syd for Sarpsborg, så er det en overgang mellom veien og brua som er festet med bolter. Ved nærmere undersøkelser så viste det seg at en av disse boltene hadde løsnet, og stakk omtrent seks centimeter opp ifra veibanen, sier operasjonsleder i Østfold Alf Solstad til NRK.no.

Ifølge politiet stod 10 vogntog helt stille på E6, mellom Eidettunnelen i Sarpsborg og Moss lufthavn Rygge. Alle hadde punktering på et eller flere hjul – og alle på venstre side.

Politiet kjørte selv på strekningen med flere patruljer, uten å finne ut hva som var galt. Det var Mesta som ga beskjed om at problemet var funnet.

– Man har nå valgt å fjerne denne bolten helt, og da sannsynligvis erstattet den med en helt ny bolt.

– Statens vegvesen sitt ansvar

Vogntogsjåfør

Kristops Kraoje er glad for at det ikke var fronthjulet som eksploderte.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

En av dem som fikk problemer med dekkene i dag tidlig var Kristops Kraoje, som er sjåfør for et nederlandsk vogntog.

– Jeg bare kjørte, og plutselig så eksploderte dekket. Det var veldig merkelig, jeg vet ikke hva som skjedde. Heldigvis var det er hjul i midten som eksploderte. Hadde det vært fronthjulet kunne det blitt farlig, sier han.

Det er andre gang på to måneder at løse bolter skaper problemer på E6.

– Jeg regner med at denne saken blir fulgt opp. Det var et lignende forhold i Follo for kort tid siden, så det er vel en sannsynlighet for at det er en svakhet ved denne konstruksjonen, sier Alf Solstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Punktert dekk

Slik så dekket til Kristops ut etter å ha kjørt over bolten.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Leder for drift og utbygging i Østfold hos Statens vegvesen, Arne Bjørklund sier at de er de som er ansvarlige for brua som skapte problemene.

– Dette er en bru som tilhører Statens vegvesen, så i den grad det er denne bolten som har forårsaket problemene, så er det vi som har ansvaret for dette. Det er bare å beklage overfor dem som opplevde å få punkteringer, men vi gjør vårt beste for å få utbedret dette, sier han.

Bjørklund ønsker ikke å trekke noen sammenligninger til boltproblemene i Follo i november, fordi han ikke kjenner saken der godt nok.

– Men jeg har ikke opplevd noe tilsvarende i Østfold tidligere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.