NRK Meny
Normal

Lite penger å tjene på varmt vær

Det norske spilleselskapet Betsafe.com har satt odds på 2007-været, og det er ikke mye penger å tjene på et nytt varmt år.

 

Sol og sommer
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Selskapet tilbyr kundene sine å satse penger på om 2007 blir varmere enn normalen på landets elleve målestasjoner.

Oddsen på at det blir varmere enn gjennomsnittet på 5,6 grader i Østfold i 2007 er lave 1,25 ganger innsatsen. 

2007, et nytt varmt år?

- Det er vel omtrent samme odds som Rosenborg har i de fleste hjemmekampene på Lerkendal, opplyser mediemanager Mikael Mellqvist.

Gjennomsnittstemperaturen har vært over normalen i Norge siden 1997, og alt tyder på at 2007 blir et nytt varmt år, ifølge selskapet.

- Vi har tatt utgangspunkt i elleve målestasjoner over hele landet, og du blir ikke rik hvis den forventende trenden med varme fortsetter, sier Mellqvist og forteller at 1,25 er den beste oddsen man kan få for et varmere 2007 enn normalt på en målestasjon.

- Bør håpe på kopi av 1996

Men ifølge selskapet, er det ikke helt umulig å tjene store penger på «værodds».

- For de som vil tjene store penger, så gjelder det å håpe på en kopi av 1996-året. Da var nemlig gjennomsnittstemperaturen lavere enn normalt på alle våre målestasjoner unntatt Svalbard, sier Mikael Mellqvist.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.