NRK Meny
Normal

Lettere skadet etter arbeidsulykke

Mannen som ble hentet med helikopter etter en arbeidsulykke ombord på et skip i Borg Havn i ettermiddag er lettere skadet. Mannen ble truffet i hodet av en stokk.

Borg Havn

En båt som ligger i Borg Havn var åstedet for arbeidsulykken torsdag ettermiddag.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Ulykken skal ha skjedd om bord i et skip som er registrert i Luxembourg, melder Fredriksstad Blad.

Havnekaptein i Borg havn, Per Kristian Johansen, sier til avisen at det var en fra skipets eget mannskap som ble skadet. Det aktuelle skipet ligger i Borg Havn for å laste opp en 7000 tonn tung kabel. Politiet melder at mannen er fra Indonesia.

– Ikke alvorlig hodeskade

De første meldingene fra stedet tydet på at det kunne dreie seg om en alvorlig hodeskade. Mannen ble derfor fraktet til Sykehuset Østfold Kalnes med et rekvidert Sea King redningshelikopter, men politiet forteller at han kun er lettere skadet.

– Ulykken har skjedd i forbindelse med at flere arbeidere har jobbet med å styre en kabel, ved hjelp av stokker, forteller operasjonsleder ved Øst politidistrikt, Terje Marstad, til NRK.

– Under arbeidet skjedde det et glipptak med en stokk, og en mann ble truffet i hodet.

Mannen skal ha følt seg kvalm og dårlig etter hendelsen, han ligger nå til observasjon ved sykehuset. Politiet er ferdig med undersøkelsene ved Borg Havn.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.