NRK Meny
Normal

Konkurranse-utsetter sykehjem for å spare penger

Bystyret i Fredrikstad vedtok i går kveld å konkurranse-utsette to sykehjem.

Peter Kuran

Peter Kuran (H).

Foto: NRK / NRK

Konkret innebærer det at politikerne vil legge både et eksisterende og et nytt sykehjem ut på anbud.

Det betyr at driften av sykehjemmene kan overføres til private hender.

Fredrikstad har ti sykehjem, men det er ikke avgjort hvilket av dem som skal konkurranse-utsettes. I tillegg vil konkurranseutsettingen gjelde det nye sykehjemmet som skal bygges på Østsiden.

– Bra virkemiddel

Vedtaket ble gjort til tross for at rådmannen i Fredrikstad har konkludert med at det ikek vil være penger å spare på dette.

I tillegg skal kjøkkentjenesten gjøres om til et kommunalt foretak. Meningen er å spare eller tjene penger på driften. Og det kan Høyres Petter Kuran like.

– Jeg mener at det er et veldig bra virkemiddel for å se at vi bruker offentlige midler på en god og hensiktsmessig måte, sier Kuran til NRK.no.

– Helt feil

Det var Fremskrittspartiets forslag som ble vedtatt. Jon-Ivar Nygård, fra Arbeiderpartiet, sier at han er motstander av å bruke penger på å utrede konkurranseutsettingen, særlig når økonomien er så dårlig.

– Det man gjør nå er at man tar 1,7 millioner kroner, som er satt av til omstilling, små penger, for å kunne prøve å få kommuneøkonomien på rett kjøl på dette området, å bruker dette til utredning om konkurranse-utsetting.

– Og vi vet ikke om vi får noe igjen for det, og hvis vi får noe igjen for det så er det i alle fall ikke dette året vi får det. Så vi mener det er helt feil å gjøre i den økonomiske situasjonen som Fredrikstad er inne i.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.