Konkurranse-utsetter sykehjem for å spare penger

Bystyret i Fredrikstad vedtok i går kveld å konkurranse-utsette to sykehjem.

Peter Kuran

Peter Kuran (H).

Foto: NRK / NRK

Konkret innebærer det at politikerne vil legge både et eksisterende og et nytt sykehjem ut på anbud.

Det betyr at driften av sykehjemmene kan overføres til private hender.

Fredrikstad har ti sykehjem, men det er ikke avgjort hvilket av dem som skal konkurranse-utsettes. I tillegg vil konkurranseutsettingen gjelde det nye sykehjemmet som skal bygges på Østsiden.

– Bra virkemiddel

Vedtaket ble gjort til tross for at rådmannen i Fredrikstad har konkludert med at det ikek vil være penger å spare på dette.

I tillegg skal kjøkkentjenesten gjøres om til et kommunalt foretak. Meningen er å spare eller tjene penger på driften. Og det kan Høyres Petter Kuran like.

– Jeg mener at det er et veldig bra virkemiddel for å se at vi bruker offentlige midler på en god og hensiktsmessig måte, sier Kuran til NRK.no.

– Helt feil

Det var Fremskrittspartiets forslag som ble vedtatt. Jon-Ivar Nygård, fra Arbeiderpartiet, sier at han er motstander av å bruke penger på å utrede konkurranseutsettingen, særlig når økonomien er så dårlig.

– Det man gjør nå er at man tar 1,7 millioner kroner, som er satt av til omstilling, små penger, for å kunne prøve å få kommuneøkonomien på rett kjøl på dette området, å bruker dette til utredning om konkurranse-utsetting.

– Og vi vet ikke om vi får noe igjen for det, og hvis vi får noe igjen for det så er det i alle fall ikke dette året vi får det. Så vi mener det er helt feil å gjøre i den økonomiske situasjonen som Fredrikstad er inne i.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i bilfirma

    Politiet melder om innbrudd og tyveri av store verdier hos et bilfirma på Høyden i Moss. Det skal være stjålet mye verktøy, nøkler, et sett kjennetegn SD52229 og to biler: AX82166 Opel Movano sølvfarget og AY29341 Honda Civic Tourer hvit farge. Politiet ønsker tips på 64999130.

  • Dårlig kontroll med utbetalinger

    For fjerde gang siden i sommer tar kontrollutvalget på Hvaler opp mangelfull kontroll med regninger fra ett og samme firma. Både i år og i 2016 har Østfold kommunerevisjon avdekket mangler i fakturaer fra dette firmaet til Hvaler kommune. Hvalerrådmann Dag Willien Eriksen sier de prøver å ha en god fakturaoppfølging.